Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mithras

Başarılı
Sistem:
  • Anakart: MSI Z790 ACE Max
  • İşlemci: 14700K
  • RAM: CMP32GX5M2x7200C34 (4 Adet)
  • Ekran Kartı: MSI Suprim X 4080 Super
  • PSU: MSI 1300W MEG AI1300p

Arkadaşlar 2 modul RAM takılıyken pek sorun olmuyordu 4 module gecince base clock 4000'e düştü ve XMP açamıyorum ne yapmam gerekli? RAM'lerin model numarası vs. her şey aynı arkadaşlar o yüzden farklı RAM söz konusu değil.

Çözüm
İlk olarak BIOS sıfırlayıp deneyin. Daha sonra XMP olmazsa değerleri elle girmeyi deneyebilirsiniz. 4 RAM ile 2 RAM kadar yüksek değerler olmayabilir. Daha düşük değerleri deneyebilirsiniz.
Size aynı model numarası aynı çip kullandığı anlamına gelmiyor desem? :cool:

Bu arada 7200 MHz'te çalıştırmaya çalışıyorsanız ciddi yüksek bir değer ama siz yine de CPU-Z veya bununla çiplere bir bakın:

Sevgili Hocam,
Sayenizde öğrendim seri numarasının aynı olmasına rağmen farklı çiplere sahip olabileceklerini, Cpu-Z den baktığımda hepsi SK Hynix Sizce bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz sistemi özenle hepsini hemen hemen son model toplamaya çalıştım, topladımda sanırım bu işlemler son rötuşlarımız olacak...

İlk olarak BIOS sıfırlayıp deneyin. Daha sonra XMP olmazsa değerleri elle girmeyi deneyebilirsiniz. 4 RAM ile 2 RAM kadar yüksek değerler olmayabilir. Daha düşük değerleri deneyebilirsiniz.
BIOS ayarlarından sıfırlar mısınız?
Otomatik olarak anakart sıfırlıyor ama sizin için manuel sıfırlamada yaptım
@99 @Yener K @3881 manuel bir ayarda tutturabiliriz eğer varsa bi öneriniz

@Recep Baltaş @3881 @99 @Yener K

Şu an 6400MHz CL32 de çalıştırdım test ediyorum, ama sonuç itibarıyla eğer bu performansı alamayacaksam bu kadar para vermenin ne mantığı var ilerleyen güncellemelerle düzeltirler mi sizce?

2. sorum 4x16= 64 GB 6400MHz CL32 mi daha iyi olur yoksa 2x16 32 GB 7200MHz CL34 mü?
CoD MW3 ve Spider-Man oynuyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gün önce Techolay videosunun altındaki yorum:

1706829062995.webp

DDR5 sistemler hala düzelemedi gitti.

Neredeyse FPS farkı yok ki. O yüzden emek harcamaya ne gerek var?

Bu şekilde bırakmaya karar verdim, haklısın FPS farkı yok gibi bir şey, sadece Valorant gibi oyunlarda fark edecekti 6400 MHz 32CL stabil sanırım şu anda ve burada olay bundan ziyade kanka o kadar para vereceksem bence üzerinde yazan değeri almalıyız diye düşündüm.

@Mithras ilerleyen güncellemelerde düzeltilebilir.

Umarım kanka.

@Mithras 4 RAM ile en iyi anakart bile düşüş gösterebilir. Bunun nedeni ise Topoloji denilen durum. Sizde ise performans olarak çok az fark gözüküyor. 4 RAM için genel amaç ise kapasite arttırmak diyebiliriz. Ben de Z serisi anakart kullanıyorum.

@Mithras 4 RAM ile en iyi anakart bile düşüş gösterebilir. Bunun nedeni ise topoloji denilen durum. Sizde ise performans olarak çok az fark gözüküyor. 4 RAM için genel amaç ise kapasite arttırmak diyebiliriz. Ben de Z serisi anakart kullanıyorum.

Oyunlar kendi kendine kapanıyor hata ve benzeri bir şey vermeden, performansta da sıkıntı yok RAM'lerin hızıyla alakası olabilir mi ya da ara sıra monitörü değiştirmemle?