Çözüldü MT/s ve MHz arasındaki fark nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan retributive
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 772
  • Etiketler Etiketler
    mhz
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

retributive

Uzman
Merhaba, herkese iyi Sosyaller.
Lenovo LOQ 15APH8 kullanıyorum. Crucial 16+16 GB DDR5 RAM modüllerine sahibim. Görev yöneticisinde önceden 5600 MHz yazıyordu, şimdi 5600 MT/s olarak güncellenmiş. CPU-Z'de ama 997 MHz civarlarında gezen bir değer var ve toplamda 4 kanal diyor. Bu ikisi arasındaki fark nedir? Gerçek manada toplam kaç MHz RAM'e sahibim? Aydınlatırsanız sevinirim.

Windows 11 24H2 26100.1586 Release Preview

Düzenleme: Konuyu kaldırma yok sanırım, CPU-Z deki değerler oyun açınca değişti. Yani sorun kalmadı diyebilirim. 2800 MHz çıkıyor yeni değerler, iki ile çarpınca da 5600 MHz çıkıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Kafa karisikliginiz zaten giderilmis (ki kafa karisikliginiz da aslinda bosta RAM frekansinizin guc tasarrufu icin kisilmasi durumu gibi gozukuyor) ancak bir sey belirtmek istiyorum. Dogru olan zaten 5600 MT/s demek. 2800 MHz sizin RAM'inizin frekansi, yani saat hizi da diyebiliriz. 5600 MT/s ise saniyede kac ''megatransfer'' yapabilecegini size gosterir. Biz hala SDRAM kullaniyor olsaydik, MHz demek dogru olurdu ancak DDR, yani Double Data Rate bellekler artik hayatimizda oldugundan ve standart haline geldiginden asil dogru terim, MT/s demek. Windows da dogru olani yapip, MHz degil, MT/s olarak belirtmeyi tercih etmis.

Biz MHz kullandikca MT/s kullanmayi unuttugumuz icin MHz diyoruz, yoksa dogrusu 2x olan degeri MT/s olarak soylemek aslinda.
Kafa karisikliginiz zaten giderilmis (ki kafa karisikliginiz da aslinda bosta RAM frekansinizin guc tasarrufu icin kisilmasi durumu gibi gozukuyor) ancak bir sey belirtmek istiyorum. Dogru olan zaten 5600 MT/s demek. 2800 MHz sizin RAM'inizin frekansi, yani saat hizi da diyebiliriz. 5600 MT/s ise saniyede kac ''megatransfer'' yapabilecegini size gosterir. Biz hala SDRAM kullaniyor olsaydik, MHz demek dogru olurdu ancak DDR, yani Double Data Rate bellekler artik hayatimizda oldugundan ve standart haline geldiginden asil dogru terim, MT/s demek. Windows da dogru olani yapip, MHz degil, MT/s olarak belirtmeyi tercih etmis.

Biz MHz kullandikca MT/s kullanmayi unuttugumuz icin MHz diyoruz, yoksa dogrusu 2x olan degeri MT/s olarak soylemek aslinda.

Çözüm

Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için. Microsoft baya geç kalmış bu konu da diyebiliriz o halde? Eylül/Ekim gibi çıkacak tam sürümde ancak gösteriyor olacaklar herkese. Ben şu an insider preview olduğu için önceden görebiliyorum.

Microsoft bayagi geç kalmış bu konu da diyebiliriz o halde?
Yani biraz oyle. Aslinda ornegin Gorev Yoneticisinde ''Performans'' sekmesinde GPU istatistikleri ekleneli de cok olmuyor mesela, ondan cok sasirmiyorum bu duruma. Yavas yavas cilaliyorlar bu kisimlari da diyelim.

Orada hala MHz yaziyor olsaydi da teknoloji camiasi linclemezdi Microsoft'u ama bu hamle yine de hos.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…