Yer
Unknown
Esenlikler,

Yazlık veya kışlık fark etmeksizin, orijinal kokusuna en yakın muadil parfümleri sunan ve daha önce deneyip memnun kaldığınız muadil parfüm markaları hangileridir?

Aklımda 1–2 tane parfüm bulunuyor. Bu parfümlerin orijinaline en yakın kokuyu üreten, kalite ve kalıcılık açısından tatmin eden bir muadil markadan satın almayı düşünüyorum.

Siz genellikle hangi marka veya markalardan muadil parfüm alıyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

ozelparfum.com kullanıyorum ben gayet iyi.

Site açık olsaydı Eser Bey'i önerirdim ama şu an satışlar kapalı. Muadil olarak zara çok başarılı, kimyager Ahmet'in birkaç parfümünü denedim o da genel olarak başarılıdır, muscent bazı niş kokular haricinde alınmaz bence, kalıcılıkları yok. Arap klklonlamaya bakabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler,

Yazlık veya kışlık fark etmeksizin, orijinal kokusuna en yakın muadil parfümleri sunan ve daha önce deneyip memnun kaldığınız muadil parfüm markaları hangileridir?

Aklımda 1–2 tane parfüm bulunuyor. Bu parfümlerin orijinaline en yakın kokuyu üreten, kalite ve kalıcılık açısından tatmin eden bir muadil markadan satın almayı düşünüyorum.

Siz genellikle hangi marka veya markalardan muadil parfüm alıyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Hocam 3 aylık parfüm yolculuğum sonunda şunu iç rahatlığıyla söyleyebilirim her markanın her muadili alınmaz. Mesela sakın ama sakın alberto sego eros almayon çünkü kolonya ama sauvage elixir olan kokusu her ne kadar iyi olmasada kalıcılığı çok iyi. Arap muadilleri öneririm en doğrusu onlar olur orjinal parfüm kalıcılığına yakın oluyorlarmış. Birebir deniyemedim ancak genel internette söylentiler o yönde.

Muadil bilmiyorum ama zara mağazalarında 1-2 çok güzel parfüm bulunabiliyor. Bir arkadaşımın sanırım Fransa ya da İspanya'dan aldığı zara parfüm vardı. Kokladığım en iyi parfümlerden birisiydi mesela.(Türkiye'de bulamadım tabii) şu an kendim zara red Eclipse kullanıyorum. Fiyat bakımından 100ML parfümler 1300 civarı. Gidip bir parfüme 5000 lira veremeyeceğim için Zarayı tercih ediyorum.

Esenlikler,

Orijinale en yakın muadili en sorunsuz aldığım yerler parfumdunyasi, Trendyol'daki yüksek puanlı mağazalar ve muadilparfum oldu.
Marka olarak da en tutarlı olanlar bana göre parajet, armaf ve lattafa.
Ferah yazlık kokularda parajet, yoğun kışlıklarda lattafa genelde daha başarılı bana göre.

Klon üreticiler olarak French Avenue, Armaf, Afnan, Ahmad Al Maghribi, Paris Corner, Lattafa, Maison Alhambra, Rasasi filan bakabilirsin. Bunların hepsinin ürünü iyi değil; bazısı iyiler. Bunlar dışında Zara'nın birkaç parfümü iyi durumda. Red for Him mesela Grand Soir klonu olduğu söyleniyordu, önerisi de yüksek. Kendi parfümünü üretenler hakkında bir bilgim ve tecrübem yok.