Muhabbet kuşum annesi ve babası tarafından dövüldü ve sürekli uyuyor

Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Yavru henüz 1 haftadır tüylü ve annesi ve babası yeniden çiftleşmek istiyordu. Bu yüzden yavruyu dövmüşler onlar döverken ben evde değildim. Geldiğimde yavrunun kafası kanıyordu ve burnundaki kanlar pıhtılaşarak donmuştu.
Burnundaki kanları temizledim nefes alabiliyor ama yem yemiyor ve sürekli uyuyor zaten yem kırmayı bilmiyordu ama uğraşıyor ağzına alıp geri bırakıyor.
Ve 10 yem tanesiyle uğraştıktan sonra uyuyor.
Uçma ile ilgili problem yok ve tünekte düşmeden durabiliyor denge problemi yok.
Kafasına gelen darbe burnunun hemen üstünde burası beyni oluyormuş galiba hasar görmüş olabilir mi? Bilginiz var mı?

Veterinere götürmen daha iyi olur.

Kafasına gelen darbe burnunun hemen üstünde.

Gaganın üzerindeki burun deliklerinin olduğu alanı kastediyorsanız orası cere bölgesidir. Oldukça hassas bir bölgedir fakat tekrardan iyileşebilir. Yarası kabuk bağladıysa siz elleşmeyin 1 ay kadar sonra tamamen kapanır. Yok kafadan bahsediliyorsa yine bir sorun yok, bazen kuşlar kaşınırken kendileri bile kanatabiliyorlar çeşitli yerlerini tırnaklarıyla. Önemli olan çok kan kaybı olmadan kanamayı durdurmak. Siz müdahalede bulunmadan kendi kendine yarası kapanmış anladığım kadarıyla. Aksi bir senaryoda kuşunuz siz gelene kadar çoktan ölmüş olabilirdi.

Yine de kuşun bir veterinere götürülmesi ve ona göre bir yol çizilmesi daha doğru olacaktır. Kuşunuzu bir kanatlı uzmanına götürün, her veteriner anlamıyor. Yem kıramadığı için büyük bir sorun var gerekirse kursaktan besleme de yapılmalı. Kuşlar açlığa çok fazla dayanamazlar kuşun iyiliği için lütfen bu sabah bir veteriner hekime götürün.

Acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Fotoğraf bekliyorum. Muhtemelen bir şey olmaz ancak ona yem kırmayı sen öğretmelisin. Öğrene kadar da elinle beslemelisin. Aç kalmamalı. Bir de o hayvanı ayır.Farklı kafese al bir an önce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yavruyu ayırıp şırınga ile beslemen gerekecek.

Şırınga ile besledik biraz yedi fakat ağzını tam açmak istemediği için genizine kaçtı galiba hapşırmaya başladı sonra sabah tekrar baktım elimdeyken yemi kabuklu şekilde yiyor.

Yavrunun kafesini ayırman lazım bir süre

Şu an ayırdık.

Fotoğraf bekliyorum. Muhtemelen bir şey olmaz ancak ona yem kırmayı sen öğretmelisin. Öğrene kadar da elinle beslemelisin. Aç kalmamalı. Bir de o hayvanı ayır. Farklı kafese al bir an önce.

Yem kırmayı öğrenemedi ama kabukluyken yiyor bir zararı olur mu?

Veterineri telefonla aradık ve bize kanatlı hayvana bakmadıklarını söylediler kuşun durumu ise şu an iyi.

Son düzenleme:
Yem kırmayı öğrenemedi ama kabukluyken yiyor bir zararı olur mu?

Kabuklu yemez. Açıyordur illa. Kafesin zeminine kağıt serin ve önüne darı serpin. Kanarya darısı. Kırmayı öğrenir. Kafeste değil genellikle masa üzerinde falan dursun. Sana kolayca alışır böylece.

Kafesin dinine yem koymuştum sabah yemleri yerken gördüm yemler azalmıştı ama kabukları yoktu bende yediğini düşündüm.
Şu an zaten döverlerken kurtardığım için bana teşekkür ediyor galiba yanımdan ayrılmıyor uçsa bile tekrar üstüme konuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…