Mühendislik için laptop önerisi

workereng

Çalışkan
Merhaba,

Arkadaşlar bir makine mühendisi olarak bir laptop seçimi aşamasındayım.
Şu an kullandığım ASUS Ultrabook bir cihazım var.
Yeni bir cihaz almak istiyorum iki seçenek arasındayım sadece bu ikisi için yorum istiyorum mümkünse:
  • MacBook Air M4 birleşik belleği 32 GB
  • Monster Tulpar T6 v3.1.564 GB RAM 4TB SSD
Genelde kullandığım programlar: Ansys (CFD), SolidWorks, Matlab, Python, ML çalışmaları.

Evet biliyorum MacBook bazı programları çalıştırmıyor. Bazı durumlarda sunucuya bağlanacağım zaten. Ayrıca şu anki Ultrabook ile bu programları kullanabiliyorum bunu belirtmek isterim.

Bugün birçok markanın oyun bilgisayarlarına baktım kasa ekran kalitelerini görünce MacBook seçimine yöneldim.
Monster bu seçenekte donanım olarak güçlü fakat MacBook kalite açısından ağır basıyor.

Mümkünse bu iki seçenek için yorum yaparsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook Air değil de MacBook Pro öneririm. Çünkü MacBook Air fansız bir ürün ve genellikle çok sistem gücü kullanan yazılımlarda soğutması yetersiz kalıyor. MacBook Pro'da ise çok sessiz olsa da MacBook Air'in aksine fan bulunduğu için bu sorun çok daha minimal.

Mümkünse bu 2 seçenekte kalın demişsiniz fakat bütçe isteyebilir miyim?

Şimdi kullanacağınız uygulamalara bir bakalım:

YazılımIntel Laptop (Windows)Mac Laptop (Apple Silicon)
Ansys (CFD)Tam yerel destek, en iyi performansSanallaştırma ile kullanılabilir, optimal değil
SolidWorksTam yerel destek, gerekliYerel destek yok, yalnızca sanallaştırma ile
MatlabTam yerel destekTam yerel destek (eklentileri kontrol edin)
Python/MLGPU hızlandırmalı iş yükleri için en iyisiÇoğu ML/veri bilimi görevi için mükemmel

İki tanesinin ARM desteği yok. Öte yandan M4 gibi bir işlemcide Windows ARM sanallaştırma yapabilirsiniz. Crossover ile çalışacaklarını sanmıyorum ama

YazılımParallels'ta Çalışıyor mu?Ana KısıtlamalarUygun Olduğu Kullanım
Ansys (CFD)Evet (sorunlarla birlikte)OpenGL sürüm sınırları; simülasyon/grafik hataları olabilirHafif/arayüz kullanımı, yoğun CFD için uygun değil
SolidWorksEvetGrafik performansı; bazı özellikler kullanılamıyorHafif/orta düzey CAD çalışmaları

Öte yandan Air'de fan yok. Bence bunu mutlaka göz önüne almanız gerek. Hararet olunca M2/M3 hızına düşecek.

Oyun da oynayacaksınız ara sıra. Onu Crossover 25 ile büyük ölçüde çözersiniz ama bazı noktalarda pişman olma ihtimaliniz var.

Mümkünse bu 2 seçenekte kalın demişsiniz fakat bütçe isteyebilir miyim?

Monster 82 k civarı Mac 85k civarı bu civarlarda. Almayı düşünüyorum.

O biraz yüksek bütçe fakat 14 inç olan Pro modellerde 24 GB birleşik bellek olanı Air ile aynı fiyatta fakat 15 inç Air daha uygun benim için. Mağazada incelemiştim.
Oyun oynamıyorum.

Oyun oynamıyorum sadece belirttiğim programlar ve vs amaçla kullanıyorum. Aynı zamanda yl yapıyorum Ansys ile cfd çalışıyorum ama bazı durumlarda uzaktan sürücüye bağlanılıyor.

Bazı video incelemeleri izledim Mac ile bazı programlar ek uygulamalarla açılıyor fakat performans düşüklüğü mümkün. Beni asıl Mac almaya yönlendiren sebep ise oyun bilgisayarlarını incelediğimde kasa ekran kalitesi gibi durumlar beni Mac alsam en azından daha kaliteli cihaz almış olurum mantığına yönlendirdi. Şu an ASUS Zenbook 14 kullanıyorum beklentim onun gibi bir kasaydı. Başta bu iki cihaz için sormuştum ama doğrudan önerebileceğiniz bir cihaz var mı?

o biraz yüksek bütçe fakat 14 inç olan pro modellerde 24gb birleşik bellek olanı air ile aynı fiyatta fakat 15 inç air daha uygun benim için mağazada incelemiştim

Olabilir ancak fansız bir ürünün profesyonel yazılımlar için çok ideal olmadığını bilmeniz gerekir.

Apple MacBook Air'i daha çok günlük işlerde bilgisayar kullananlar (internette gezinme, ofis uygulamalarını kullanma vb. temel işlemler) için özel olarak tasarlarken, MacBook Pro'yu ise daha fazla profesyonel kullanıcılar için (video editing, rendering, photoshop vb. içerik yaratma işleri) için tasarlıyor. Bu yüzden MacBook Air hafiflik odaklıyken MacBook Pro performans odaklıdır.

Ayrıca az önce belirtildiği gibi Apple Silicon Mac'lerin ARM tabanlı cihazlar olduğunu dikkate almalı ve kullanmayı planladığınız uygulamaların native olarak ARM destekleyip desteklemediğini göz önünde bulundurmalısınız. Eğer çalışacağınız uygulamaların bir kısmı ARM desteklemiyorsa bu durumda sanallaştırma çözümleriyle hala kullanmanız mümkün olabilir ancak sanallaştırma kaçınılmaz olarak native olarak çalıştırmaya kıyasla performansı düşürecektir.

Diğer cihaz için bir yorumunuz var mı veya diğer cihaz yerine önerebileceğiniz 64 GB RAM mümkünse 2TB-4TB SSD özelliklerine sahip?

Diğer cihaz için bir yorumunuz var mı veya diğer cihaz yerine önerebileceğiniz 64 GB RAM mümkünse 2TB-4TB SSD özelliklerine sahip?

Monster'ın ürünlerini daha önce hiç bizzat kullanmadım ama özellikle soğutma ve kasa kalitesi konusunda kötü olduğunu söyleyenleri çok duydum.

İsterseniz gönderdiğiniz bilgisayarın özelliklerine benzer/muadil özellikler taşıyan Asus veya MSI gibi itibarı daha yüksek markaların ürünlerine de bakabilirsiniz.

Ayrıca depolama alanına ve RAM'e MacBook'lar dışında çok takmanıza gerek yok çünkü bunları cihazı aldıktan sonra da kolaylıkla yükseltebilirsiniz diğer sistem özelliklerinin aksine. (MacBook'larda yükseltemezsiniz.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…