2242

Üstün
Almayı düşünüyorum. Anonimlik sağlıyor mu? Deneyen oldu mu? Ücretsiz olsa denemek isterdim. Fakat para iadesi yaptıklarını söylüyorlar.

Almayı düşünüyorum. Anonimlik sağlıyor mu? Deneyen oldu mu? Ücretsiz olsa denemek isterdim. Fakat para iadesi yaptıklarını söylüyorlar.

%100 Asla sağlamaz, kendimde kullanıyorum herhangi bir mail şifre gibi tanımlayıcılar olmadığından daha diğer alternatiflere göre daha güvenli diyebilirim.

VPN olarak güzel servis. Log tutmuyor (1-2 saatliğine RAM üzerinde depolanıyor) ve Mullvad'ın gözünde tamamen anonim kalırsın ancak girdiğin siteler/uygulamalardan sadece IP adres ve DNS Leak'ini korumuş olursun ve yaptığın davranışlar ve tarayıcı parmak izin anonimliğini bozabilir ayrıca servis sağlayıcından da girdiğin siteleri korumuş olursun.

Mullvad anonim olan tek VPN servisi zaten. E-posta, şifre bile almıyor sizden. Ana sunucuları
İsviçre'de olması lazım. Kapanması ve baskın yemesi çok zor.

Eğer ücretsiz bir VPN arayışındaysan gizliliğe saygılı 2 ücretsiz VPN:

1- Mullvad (Aylık 10GB'ye limitli)
2021'de Ukrayna'daki sunucuları ele geçirildi ve Yetkililer içinden bilgi çıkaramadı. (çünkü yoktu)
2- Proton VPN
Tamamen ücretsiz ve 2022'de bağımsız bir şirket tarafından doğrulandı.

Şimdi senin beklentine bağlı. Sen neden ve nasıl bir anonimlik istiyorsun? Zaten standart tarayıcılarda ne kadar VPN kullanırsan kullan parmak izi, çerezler vesaire her türlü anonimlik bozulur. Sanal IP adresi seni tamamen gizli yapmaz.

Tor kullanmak gizliliği büyük ölçüde artırır.