Detaylar
Kim cevapladı?Hocam, ben Kayseri'deki protestoya katılmadım benim katıldığım şehirdışı başka kayseri değil, ancak Kayseri halkının hislerini ve duygularını az çok tahmin edebiliyorum. Çünkü orada Suriyeli bir sapık küçük bir kız çocuğuna tecavüz etti. Bu durum kabul edilemez ve normal karşılanamaz. Bardağı taşıran son damla oldu. Biz burada polisle karşı karşıya geldik. Ancak hiçbir zaman polise taş atmadık veya sopayla saldırmadık. Sadece öfkesine yenik düşen bazı arkadaşlar Suriyelilerin dükkanına taş attı, ancak bu aşırı kaçmadan gerçekleşti. Tabii ki, yaptıkları doğru değildi, ancak öfkesine yenik düşen insanlar tepkilerini gösteriyorlardı. Çünkü insanların sabrı taştı. Umarım size iyi bir şekilde anlatabildim, yani olay uzaktan görüldüğü gibi değil, bazıları da yoldan geçen Suriyelilerin artistlik ve terbiyesizlik yaptıklarını dile getirdiler. Medyaya videoya yansımayan sadece Suriyelileri masumlaştıran kişilerin çektiği videolar var, fakat Suriyelilerin yaptığı terbiyesizlikleri ve artistlikleri gösteren yoktu.Olaydan bağımsız insanların evlerini yaktılar. İsterseniz küçük büyük fark etmeksizin canlara da zararlı verin, isterseniz belirli bir kesimi soykırın; çözüm olmayacak. Her şeyden önce iktidar değişmeli. İktidarı değişime zorlayacak protestolar yapılmalı. Ama onun yerine ev yakıyoruz... Problem burada.
Ayrıca sol siyasetin eksikligini de hissediyoruz. İnsanlar nefretini, buna yön veren bir siyasi kuruluş olmadığından yanlış yere kusuyor. Halbuki 20 senedir kök söktüren iktidar; yazlıklarında, saraylarında, kaba etlerini kaşımak suretiyle manda yoğurdu tüketip kestane balı yiyor. Bana dokunan bu açıkçası.
Hocam, biz gece protestomuzu gerçekleştirip evlere dağıldık. Ancak hala tepkisini ve öfkesini dinmeyen orada ki arkadaşlarımız sloganlar atarak tepkisini öfkesini kusuyordu. Elbette savunanlar da var hocam, ancak kendi vatandaşlarımızın bize ırkçılık ve provokatör olarak suçlamaları bize zarar veriyor ve kalbimizi kırıyor. Dün Twitter'a baktığımda bu durum beni üzdü ve zoruma gitti. Hükümetimiz bile bizimle değildi ve halkımız da bize sadece provokatör ve ırkçı gözüyle baktılar.Beyler Orta Doğu paramparça olacak, inşallah devletimize bir şey olmaz. Vatanımızı sonuna kadar savunuruz değil mi ey TÜRK MİLLETİ?!
Son düzenleme:
Aslında mantıklı düşününce mültecilerin gitmesi gerekiyor. Osmanlı neden yandı? Çünkü içerisinde bulunan farklı milletler Egemen olmayı istedi. Bunun yüzünden isyan çıkardı. Türkiye'de ise bir sürü Türkiye düşmanı mülteci var. Sosyal medya da Türkiye bayraklarını ezen, yakan. 515 grubu gibi ülkemizi yağmalayan mağazaları talan eden insanlar var. Bunlar birleşeceği bırak birleşti bile. 515 haşimi. Ülkeye gelen 10 milyon mülteci varsa 1 milyonu Türk düşmanı 100 bini tacizci, otçu, Selfie'ci, sosyal medyada Türk bayrağını ezen tipler. Öncelik olarak bu 1 milyon mülteci gitmeli fakat bunun yapılması samanda iğne aramak kadar zor. Ne kadar bütçe harcanacağını siz tahmin edin. Üstelik kalan 9 milyondan bir sürü cılıg kafa yine üreyecek. O yüzden toplu gönderilmesi lazım. Son olarak protesto yapılması doğru fakat taş atmak çok yanlış. Çünkü zaten adam ticaret yapıyor, ülkemize katkı sağlıyor. Ve o adamın bu söylediklerimden biri olup olmadığını bilmiyorsun.
@995 "uzaktan görüldüğü gibi değil" demişsiniz ama zaten göçmenlerle iç içe yaşayan biriyim ben.
Şehrim, büyük ihtimalle en çok göçmen barındıran illerden biri.
Olayın nasıl gerçekleştiğini de mahalinde bulunmasam da az çok biliyorum, hâlâ takip ediyorum. Sadece dükkanlar yakılmadi, evler de yakıldı. Bugün Antalya'da bir göçmen çocuğun öldürüldüğü iddiası da çıktı. Bu tepki, yine söylüyorum, ülkenin tarihine kazınan bir başka pogrom daha oldu. Gerçekten üzülüyorum; halkın düzgün bir şekilde yönlendirilmemesine, masum canların yanmasına üzülüyorum.
Yanlışım yoksa siz göçmenlerin hepsinin aynı kafa yapısında olduğunu düşünüyorsunuz. Dolayısıyla ortak paydada buluşma imkanımız da pek yok gibi, tartışmak manasız olur yani zannımca.
Şehrim, büyük ihtimalle en çok göçmen barındıran illerden biri.Olayın nasıl gerçekleştiğini de mahalinde bulunmasam da az çok biliyorum, hâlâ takip ediyorum. Sadece dükkanlar yakılmadi, evler de yakıldı. Bugün Antalya'da bir göçmen çocuğun öldürüldüğü iddiası da çıktı. Bu tepki, yine söylüyorum, ülkenin tarihine kazınan bir başka pogrom daha oldu. Gerçekten üzülüyorum; halkın düzgün bir şekilde yönlendirilmemesine, masum canların yanmasına üzülüyorum.
Yanlışım yoksa siz göçmenlerin hepsinin aynı kafa yapısında olduğunu düşünüyorsunuz. Dolayısıyla ortak paydada buluşma imkanımız da pek yok gibi, tartışmak manasız olur yani zannımca.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Mültecilerden rahatsız olup onların kendi ülkelerine gitmesini istemek ile kişisel bir suç ile bir toplumu ilişkilendirmek arasında fark mevcuttur. Ve ikisine karşı takınılacak tavır, birbirinden farklı olmalıdır.
Galeyana gelerek, anlık nefrete uyup, insanları konudan alakasız bir şekilde bir tutmak; sorunları çözmemekle kalmayıp, işi daha da içinden çıkılmaz bir hâle sürükleyecektir.
İnsanların yasaya uygun davranıp, davranmaması ile ayrılması taraftarıyım. Gerisi kişisel adalet.
Galeyana gelerek, anlık nefrete uyup, insanları konudan alakasız bir şekilde bir tutmak; sorunları çözmemekle kalmayıp, işi daha da içinden çıkılmaz bir hâle sürükleyecektir.
İnsanların yasaya uygun davranıp, davranmaması ile ayrılması taraftarıyım. Gerisi kişisel adalet.
"Fazla merhamet, vatana ihanettir." diyorlar. Gerçekten doğru bir söz.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
Konunun merhamet ile ilgisi yok. Kimse, kimseyi çıkarsız affetmiyor. Ortada bariz çıkarlar mevcut ve buna alet olmaya gönüllüler var. Ya elinize cımbızı alıp tek tek ayıklayacaksınız ya da devran tekrara düşecek.
Hep aynı yöntemi deneyip de farklı sonuç çıkmasını beklemek, ilginç. Sonunda ister istemez kan davası ve aynı dertten muzdarip insanlar ile.
Son düzenleme:
Yok hocam, affedersiniz. Tartışma gibi bir amacım yok. Sadece isyanımı ve içimi dökmeye çalışıyorum, hepsi bu. Sitem ediyorum aslında. Bir nevi özetle, biz zaten polise taş atmadan, sopa çıkarmadan, dükkanları evleri basmadan, bayrağımız ve sloganlarımız ile isyanımızı, sitemimizi dile getirdik fakat insanları anlamanızı bekliyorum sizden çünkü sabır taştı hocam bıçak kemiğe dayandı insanlar öfkesi bir volkan gibiydi ve patladı.Yanlışım yoksa siz göçmenlerin hepsinin aynı kafa yapısında olduğunu düşünüyorsunuz. Dolayısıyla ortak paydada buluşma imkanımız da pek yok gibi, tartışmak manasız olur yani zannımca.![]()
Avrupa ülkelerini temiz tutmak için bize koyuyorlar hepsini o yüzden öyle oluyorsun.
Hocam, kaç kere gitmeleri gerektiğini sessizce ifade ettik. Çoğu kişi aynı ifadeyi kullandı, fakat Suriyeliler gitmediler, yapıştılar kaldılar ülkeye tecavüz olayı baş gösterince Kayseri halkının sabrı taştı. Öfkesi volkan gibiydi, patladı gitti. Biz de Kayseri halkına destek amacıyla kimseye zarar vermeden, polise taş atmadan, sopa çıkarmadan, dükkan ve ev basmadan slogan atarak ve bayrağımızı sallayarak öfkemizi sakince dile getirdik. Fakat oradaki insanların öfkesini de sizden anlamanızı bekliyorum, çünkü bunların yaptığı pislikler bini aştı. Benim kızdığım nokta ise hükümet başta olmak üzere bazı vatandaşlarımızın Suriyelilere acıması, bize provokatör ve ırkçı demesi, terörist gözüyle bakması. Asıl zorumuza giden taraf bu.Mültecilerden rahatsız olup onların kendi ülkelerine gitmesini istemek ile kişisel bir suç ile bir toplumu ilişkilendirmek arasında fark mevcuttur. Ve ikisine karşı takınılacak tavır, birbirinden farklı olmalıdır.
Yeni konular
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-