Multimetre önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vavien.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 493
Makaleler
3
Evde basit işler için kullanabileceğim bir multimetre arıyorum.

En fazla 230V AC ve 12/24V DC ölçüm yapacağımı düşünüyorum. Daha yüksek gerilimle işim olmayacak.

Multimetre kullanımı konusunda çok tecrübeli değilim. Genel olarak bir sistemdeki nötr noktasını referans alarak başka bir noktanın gerilimini ölçmek ve iki nokta arasında bağlantı olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Yani kablo içten kopmuş mu, ısıtıcı resistans sağlam mı, anahtar çalışıyor mu, direnç yanmış mı gibi durumlar.

Yaygın kullanım senaryolarım bu iki işlemin dışına pek çıkmıyor gibi. Yine de direnç/kapasitör değeri/sağlamlığı ölçme gibi özellikleri de olsa iyi olur.

Ekranı çok zorlanmadan okuyabileceğim türde olmalı.

İşimi görecek, hemen bozulmayacak, uygun fiyatlı bir multimetre arıyorum.

@Yener K hocam top sizde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen kullanıyorum AC 200-600C DC 20-200-600 kademelerine sahip.
Ohm yani direnç, buzzer (kablo sağlamlık kontrolünde kullanacağın kademe), ncv (temassız elektrik gerilim algılama çok uzağı almıyor), bunda kapasitör ölçümü yok daha büyüklerde var.

Yıllardır kullanırım, henüz pilini bile değişmedim. Basit işler için UT33 serisi müthiş.
Her modelin kendine has 1 ek özelliği var.
A otomatik
B pil ölçme (gereksiz, çöp)
C termometre
D NCV genelde duvar arkası bağlantı kontrollerinde kullanılıyor.

Bende C versiyonu var, otomatik mi manuel mi dersen aynı işi yapıyorsun tercihe bağlı.
En uygun burada buldum, herhangi bir yerden de alınabilir.

Un.

Uni-t UT33D+ bu senin için tam ideal ben kullanıyorum bunda duvarın içindeki elektrik hattını bulmanda yardımcı olacak kademe de var farklı farklı modeller de var kademe sayısı az kendisi direkt belirleyip sana değer gösteriyor ama çok saçma ve gereksiz geliyor bana.
Fluke var ama o senin dediğine göre uygun değil daha profesyonel kalıyor. Zaten senin durumunda olan biri için çok kademeli standart multimetre daha iyi olur çünkü o kolaylık sağlayan ölçü aletlerini kullanarak zamanla kademelerin doğru seçilmesini insanlar unutabiliyor 9V pilin ölçümü için 200v kademesinde ölçüm yapmaya çalışan mühendis gördüm adam alışmış ölçtüğü zaman olduğu gibi değeri bulup gösteren ölçü aletine.
Ekran konusunda da iyi çoğu ölçü aleti siyah ekranlı ama bu markada aydınlatma tuşu da var(muhtemelen şu an çoğu ölçü aletinde vardır ama ucuza Çin'den getirtilen ölçü aletlerinde olmayabiliyor)

Milyonculardan bu tarz bir multimetre almıştım sizin gibi çok fazla gerilimle vs uğraşmıyorum işimi görüyor.

Onların çoğu yaklaşık değer olarak doğru değerleri veremiyor kaba ölçümlerde idareten iş görür ama elektronik ölçümlerinde işe yaramaz.

Çok tecrübeli değilsen Auto modu olan dijital ekranlı modellerden al. Analog çevirmeli modellerde ölçüm yapacağın şeyi iyi bilerek kademesini modunu değiştirmek gerekiyor, cihazı yakma riskin veya yanlış ölçme riskin olabiliyor.

Auto modu olanlarda dikkat etmen gereken tek şey kırmızı probu gerilim mi yüksek amper portuna mı takmak oluyor. Gerisini kendisi algılayıp kademe mod geçişi yapıyor.

Benim aldığım model şuydu:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…