İşte öyle olmuyor benim yakın akraba diyeyim. Adam babası gazi, annesi, kız kardeşi var. Hepsi atatürkçü ama beynini yıkamışlar çalıştığı ortam da o partiden. Artık ondan mıdır tam tersi birisi oldu aşırı dinci yobaz çok cahil normalde. Öyle ailesine zıt birisi oldu. Denilen her şeye de inanıyor.

Evlendi çok oldu eşi ondan yobaz. Sonradan da kapandı.

Ailede herkes zıt görüşte tartışmaya da gelmiyor bozuluyor acayip savunuyor falan. Babamın tarafı çok da görüşmüyorlar durumdan dolayı.
Yorumumda eğitim ve ideolojinin birey üzerinde etkilerinin olduğu belirttim, ispatını da materyal ile sağladınız.
Bu tür düşüncelerin kökünü kazımak kolay ama insanların birbirine düşmesi, yani bu kaos ortamı birilerinin işine yarıyor.

Bizim millet kitap okumayı bilmiyor, insanlar doğru kaynakları okumadığı sürece bu tipteki yanlış ve çürümüş düşünceleri dâhâ çok göreceğiz.

Nefret etmiyorum, taparcasına sevmiyorum; ülkem için hizmet etmiş bir komutan benim gözümde diğerleri gibi. Atatürk'ün askeri tarafı, verdiği kararlar, halkın fitilini ateşlemesi, bu tarz eylemlerini takdir ediyorum. Hatta günümüzde aynı şekilde birisinin bunu yapmasını bekliyorum.

Fakat Atatürk'ün siyasi tarafını çok sevmiyorum. Kendimce birçok sebebim var. Mesela ülkeye parti sistemini getirmesi, günümüze kadar etki eden bir sorundur benim için. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’de hep parti kavgaları, iç kargaşa, halka sürekli boş vaatler verip iktidara geçtikten sonra sömürmeleri, çıkar ilişkileri, torpiller vs. Daha birçok neden sayabilirim.

Olaya çok geniş açıdan baktığım için günümüzde mevcut iktidara sizin kadar saldıramıyorum, çünkü bunu hangi parti gelirse gelsin aynısını yapacak ve yapmış zaten. Kemal Sunal filmlerinde verilen mesajlardan bile bunu anlayabilirsiniz; o zamanlar farklı partiler iktidardaydı.

Bu yüzden ben ileri görüşlü olarak söylenen Atatürk’ü bu konuda yanlış bir karar verdiğini ve 80 yıl boyunca ülkeyi iç siyaset ile boğulmasının baş sorumlusu olduğunu düşünüyorum. Şimdi bana katılmayan arkadaşlar “Atatürk bunu istemedi ki” diyebilirsiniz; doğrudur. Fakat insanlık tarih boyunca böyle kötü niyetli bir canlı olduğu için, Orta Çağ’da bile bir sürü hile hurda dönmüş. Cumhuriyet gelince mi her şey takır takır işleyecek? Güldürmeyin. İnsanoğlu tabiatı boyunca sömürmeye meyilli; istediğin yönetim sistemini getir, zamanla otoriter rejime dönerler.

Bu yüzden dinleri çıkartıp insanları düzene sokmaya çalıştılar. 20 küsur yıldır başımızda bu adamın olmasının sebebi de budur. İnsanoğlu yönetilmeyi, güçlü bir lideri sever. Tapmaya meyilli bir canlıdır.

Neyse, mesajım umarım anlaşılmıştır. Atatürk'e saygım var; diğerleri gibi düşman değilim. Askeri bir komutan olarak takdir ettiğim birisi ama siyasi tarafını sevmiyorum ve onun kararlarının hâlâ günümüzde ülkemize zarar verdiğini düşünüyorum.

Şunu da unutmayın: Türkiye seçim ile düzelecek bir ülke değil. Yarın seçim olsa ne için oy vereceksiniz? Yeni bir tiyatro, yeni bir senaryo. Halk bile bile gidip “Acaba bir sonraki bizi sömürecek kişi kim olsun?” diye sandığa gidiyor. Bu gerçeğin farkına vardığınız an bu ülke toparlanmaya başlayacaktır.

nefret etmiyorum, taparcasına sevmiyorum; ülkem için hizmet etmiş bir komutan benim gözümde diğerleri gibi. Atatürk'ün askeri tarafı, verdiği kararlar, halkın fitilini ateşlemesi, bu tarz eylemlerini takdir ediyorum. Hatta günümüzde aynı şekilde birisinin bunu yapmasını bekliyorum.

Fakat Atatürk'ün siyasi tarafını çok sevmiyorum. Kendimce birçok sebebim var. Mesela ülkeye parti sistemini getirmesi, günümüze kadar etki eden bir sorundur benim için. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de hep parti kavgaları, iç kargaşa, halka sürekli boş vaatler verip iktidara geçtikten sonra sömürmeleri, çıkar ilişkileri, torpiller vs. daha birçok neden sayabilirim?

Olaya çok geniş açıdan baktığım için günümüzde mevcut iktidara sizin kadar saldıramıyorum, çünkü bunu hangi parti gelirse gelsin aynısını yapacak ve yapmış zaten. Kemal Sunal filmlerinde verilen mesajlardan bile bunu anlayabilirsiniz; o zamanlar farklı partiler iktidardaydı.

Bu yüzden ben ileri görüşlü olarak söylenen Atatürk'ü bu konuda yanlış bir karar verdiğini ve 80 yıl boyunca ülkeyi iç siyaset ile boğulmasının baş sorumlusu olduğunu düşünüyorum. Şimdi bana katılmayan arkadaşlar “atatürk bunu istemedi ki” diyebilirsiniz; doğrudur. Fakat insanlık tarih boyunca böyle kötü niyetli bir canlı olduğu için, Orta Çağ'da bile bir sürü hile hurda dönmüş. Cumhuriyet gelince mi her şey takır takır işleyecek? Güldürmeyin. İnsanoğlu tabiatı boyunca sömürmeye meyilli; istediğin yönetim sistemini getir, zamanla otoriter rejime dönerler.

Bu yüzden dinleri çıkartıp insanları düzene sokmaya çalıştılar. 20 küsur yıldır başımızda bu adamın olmasının sebebi de budur. İnsanoğlu yönetilmeyi, güçlü bir lideri sever. Tapmaya meyilli bir canlıdır.

Neyse, mesajım umarım anlaşılmıştır. Atatürk'e saygım var; diğerleri gibi düşman değilim. Askeri bir komutan olarak takdir ettiğim birisi ama siyasi tarafını sevmiyorum ve onun kararlarının hâlâ günümüzde ülkemize zarar verdiğini düşünüyorum.

Şunu da unutmayın: Türkiye seçim ile düzelecek bir ülke değil. Yarın seçim olsa ne için oy vereceksiniz? Yeni bir tiyatro, yeni bir senaryo. Halk bile bile gidip “acaba bir sonraki bizi sömürecek kişi kim olsun?” diye sandığa gidiyor. Bu gerçeğin farkına vardığınız an bu ülke toparlanmaya başlayacaktır.

Baştan aşağı yanlış bir düşünce. İlk olarak Atatürk yerine de ülkenin geleceği hakkında düşünenler karar verenler oldu. Kimisi mandacılık olsun diyordu kimisi de Osmanlı'yı devam ettireceklerdi. Öyle bir dönemde ve ortamda Atatürk gibi bir adam çıkıp da baştan aşağı sıfırdan yeni bir modern düzen kuruyor bu adam diğer komutanlarla aynı olabilir mi? Adam deha, ruslara komünizm gelmiş o bile dayanmamış yıkılmış. Yani ne olacaktı parti sistemini açmayıp tek adam mı olacaktı? Emperiyalist güçler sürekli karıştırıyorlar ortalığı içeri sızıyorlar her türlü şeyi yapıyorlar. Tarikatları fonluyorlar. İnsanoğlu insanlık ile ilgili demişsin hiç alakası bile yok. Örneği var iskandinav ülkelerine bak bakalım Norveç, Finlandiya bu tarz İsveç. Torunlarının torunlarının torunlarına yetecek para var bütçe var adamlarda. Hiçbir şey yapmasalar bile sağlam bütçe var. Cumhuriyetin ilk yıllarında Amerikan dolarından değerliydi Türk parası. Bu duruma gelmesini Atatürk'e bağlayamazsın. Eğer onun çizgisinde gidilseydi o ülkelerden biri gibi olurduk. Dini ve halkı suçlayabilirsin. Halkı da bu duruma cahillik getirdi çünkü cahil bıraktılar. Mesele ne onu belirtiyim mesele tarih ve coğrafya hatta din de var işin ucunda. Coğrafi olarak en harika dünyanın cenneti denecek bir yerdeyiz. 4 mevsim var Asya ve Avrupa'yı da birbirine bağlayan boğaz görevi görüyoruz dünyanın kapısı geçidi biziz gibi. Üstüne semavi dinler açısından da çok kutsal yerler özellikle İslam ve Hristiyan'lık için. Yahudiler için de vadedilmiş toprakları kapsıyor. Üstüne kaç tane medeniyet geçmiş arkeoloji anlamında tarih olarak da çok değerli miras var. Böyle değerli bir bölgeyi toprakları korumak da kolay olmaz olmayacaktır. Her ülke sonsuza kadar kalamaz eğer o bilinç ve kafada değillerse. Tarihten silinirler ne medeniyetler yok olmuş. Ha şu da var evet seçim ile düzelecek gibi değil düzgün adam yok ama en azından kim gelse o adamdan iyi olacaktır 3 parti hariç. Ama bizi bu duruma getiren de yine halk. Her şey çok farklı olabilirdi.

Atatürk karşıtlığı gördüğüm yerde çoğunlukla dini görüşler öne çıkıyor. Tarih bilmemek ve taraflı olduğu dünden belli saçma sapan kaynakları baz alarak konuşmak da cabası. Önemi var mı? Yok.

Atatürk, insanlık tarihinin gördüğü en büyük dahilerden biri. İmkansızı başarıp umutsuz bir ülkeyi kurtardı. Dahasını konuşmaya gerek görmüyorum.