Roblox kapandı diye tepki gösterenlerle dalga geçenler bugün yarın tüm siteler kapatılıp internet hızları en dibe çekilincede dalga geçmeye devam eder umarım.
Hocam yanlış anlaşılmasın tepki gösterilsin ama bundan önce çok daha büyük sorunlar varken ağırlığını gündeme göre belirlemeleri saçma. Kuzenim 4 yurda başvurdu en sonunda birindeki müdürde rüşvetle aldı, ıston'da 2017'den beri dönen ihale hileleri bilinmesine rağmen o müdür kovulmadı ve sadece konumu değiştirildi. İstanbul seçimleri zamanında kadro değiştirildi dendi ama o şahısı daha geçen İstanbul'da Atatürk kütüphanesinde gördüm. Hatta ailemden biri istonda çalışıyordu ve sırf bu durumları bildiğinden müdür tarafından işten çıkarıldı ve kadro değişirken davayı kazanmasına rağmen geri alınmadı ama mahkeme kararında işine devamı yazıyordu. Devlette denetim sistemi düzgün çalışmıyorken bunlardan hiç bahsedilmemesi sinirimi bozuyor gerçekten.
Evet ama böylesine bir yasaklanma durumunu da tartışmamız ve konuşmamız gerekiyor. Zaten benim gözümde bu ülkenin sıkıntısız hiçbir şeyi yok. Tüketiciler adam akıllı korunmaz, mağdurlar çoğu zaman mağdur bırakılır, falan fistan. Çok sorun var. Mesela bu anlattığınız şey de o sorunlardan biri. Elbette tüm bu sorunların köküne inmeliyiz ama önümüze çok taş konuluyor. E millet de bu tepkisini birlik içerisinde protesto edip yeri geldiğinde direnecek kadar bilinçli olmadığı için yerimizde sayıyoruz. TBMM'de zaten o büyük sorunlara değinilmiyor, değinilse bile bu durum için çözüm üreten kişiler de suistimal ediliyor. Böyle bir durum söz konusuyken ne muhalefetten, ne iktidardan, ne de halktan bir şey bekliyorum.
Mesela bu adam gelip TBMM'de böyle bir şey söylüyor, ne güzel. Ama bu konu hakkında kayda değer bir adım atılmıyor. Ne kadar laf söylenirse söylensin, muhalefet hep pasif kalıyor ve kalmaya da devam ediyor. Ha bunu sürekli TBMM oturumlarını takip eden birisi olarak da söylemiyorum. Ama eğer dediğim gibi bir adım atılsaydı hem benim, hem de senin haberin olurdu. Şu ana kadar böyle bir şey olduğunu hatırlıyor muyum peki, hayır.