Ritmic

Becerikli
Makaleler
2
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

istockphoto-1439554376-612x612.webp

Bazen kendi kendime soruyorum bu adamı gerçekten hak ettik mi diye. Daha bugün alman oyun arkadaşım ile laflıyoruz çocuk Atatürk'ü biliyor ve saygıyla anıyor. Bir lider düşün tüm hayatını bir ülkeyi kurtarmaya adıyor, fakat o millet tarafından nankörlük görüyor. Bunu ne akıl ne de vicdan kabul edebilir. Hani diyorlar ya sevmek zorunda değilsin saygı duyacaksın diye; yok kardeşim paşa paşa seveceksin, sevemiyorsan vatan millet sevgisinden falan bahsetmeyeceksin. Vatanını seven kurtarıcısını da sever bu kadar basit. İyi geceler.

Bazen kendi kendime soruyorum bu adamı gerçekten hak ettik mi diye. Daha bugün alman oyun arkadaşım ile laflıyoruz çocuk Atatürk'ü biliyor ve saygıyla anıyor. Bir lider düşün tüm hayatını bir ülkeyi kurtarmaya adıyor, fakat o millet tarafından nankörlük görüyor. Bunu ne akıl ne de vicdan kabul edebilir. Hani diyorlar ya sevmek zorunda değilsin saygı duyacaksın diye; yok kardeşim paşa paşa seveceksin, sevemiyorsan vatan millet sevgisinden falan bahsetmeyeceksin. Vatanını seven kurtarıcısını da sever bu kadar basit. İyi geceler.
Hak etmenin yanı sıra en büyük talihsizliğimiz Atamızın gerçekten çok erken yaşta vefat etmesi.

Ömrü savaşlarla geçti, biraz daha erken bitseydi ülkenin harpleri, o zaman çok şey değişirdi. Ayrıca Atam maalesef kendisini pek düşünmezdi, özellikle sigarası onu çok tehlikeye attı. Tüm bu değişkenler olmasa, ülkesi ile daha fazla vakti olsaydı yani ömrü yetseydi bambaşka bir ülke olurduk.

Bambaşka bir lider, tarihte böyle liderler çok az sahneye çıkar. Bir tanesi de bizim milletimize nasip oldu.