Müstakil eve hangi fiber altyapı gelir?

OverallTaken

Uzman
Merhaba evime Türk Telekom ekipleri havai fiber optik kablo bıraktı ve gitti. Ardından 2 ay sonra evimin yakınindaki bir telefon direğine dış ortam fiber optik kutusu taktılar. Kapağı alttan açılıyor. Şimdi sorum şu: Türk Telekom evim müstakil olduğu için FTTH değil de FTTB veya FTTN takacak olabilir mi? Şu an dediğim gibi havai fiber optik kablo ve direğin üzerinde bir fiber optik kablo dağıtım kutusu var. Bana hangisini takarlar? FTTH gelme ihtimali var mı?

@8668

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam hangi ISS'i kullanıyorsunuz?

O direğin üstündeki muhtemelen MUFA veya dış mekan OFDK kurmuşlardır. Türk Telekom artık ne olursa olsun FTTH (eve kadar fiber) getiriyor. Müstakil olması önemsiz. Önceden Combo Box kuruyorlardı müstakil yerlere ancak artık yatırımı tamamen eve kadar fiber (FTTH) çektiler. İçin rahat olsun. FTTH gelecek.

Hocam evin 2 apartman üzerinde FTTH kabloları ve bir Türk Telekom kutusu var 2 yıldır aynı yerde duruyor BTK CİMER ve benzeri yerlere başvuru yapmama rağmen sonuç sağlanmadı. Başka ne gibi yerlere başvuru yapabilirim?

Başvuru yapmazsan getirmezler. 2 sene evimin önünde kablo vardı vermediler. Sonrasında yol yapımı başladı kabloyu zarureten kestiler o vesile ile müstakil eve fiber alabildim. (FTTH)

OLT dediğimiz cihazlarda maksimum 16 port buna bağlı 16 kart var. Toplam 2048 ONT destekler. Ancak bu kadar besleme yapılmadığı için, birde transmisyon tarafta sıkıntılar varsa hemen gelmiyor. Hem transmisyon tarafta hem de Edge tarafta düzen getirdiklerinde getirebiliyorlar. Tekrar başvur, 2025 yılı yatırım yılı olacak.

Sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…