Mutlaka kurulması gereken 5 faydalı eklenti

Soretive 51

Başarılı
Hepinize selam arkadaşlar,

Bu konuda, bilgisayar kullanım deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyacak, gündelik hayatınızı kolaylaştıracak ve "Aa, böyle bir şey mi var mış!" dedirtecek çok faydalı tarayıcı eklentilerini sizlerle paylaşacağım. Her bir eklentinin ne işe yaradığını kısaca açıklayacağım. Listede kendi günlük hayatımda aktif olarak kullandığım eklentiler yer alıyor.

Merak etmeyin; hepsi hafif, işlemci dostu ve ücretsiz yazılımlar.

1. YouTube için SponsorBlock - Sponsorlukları Atla​

Chrome Web Mağazası Linki

• YouTube'da, Premium üyeniz olsun ya da olmasın, videolardaki sponsorluk ve iş birliği bölümlerini elle atlamak sıkıcı olabilir. Bu eklenti, topluluk tarafından işaretlenen bu bölümleri otomatik olarak atlar. Şahsen ben premium üyeliğe sahibim, yine de video içine yerleştirilmiş iş birliklerini izlemeye maruz kalmak can sıkıcı.

2. AdGuard Reklam Engelleyici​

• 15 milyondan fazla kullanıcısı olan ücretsiz ve güçlü bir reklam engelleyici. Kurulum sonrası tüm filtreleri aktif ettiğinizde, internet çok daha temiz ve hızlı bir hal alıyor. Hem virüsleri engelliyor hem de reklamları.

Önemli Not: Reklam engelleyicileri en verimli şekilde kullanmak için Chromium tabanlı olmayan (Chrome, Edge, Brave gibi) tarayıcılar önerilir. Google, gelecekte reklam engelleyicilerin çalışmasını kısıtlamayı planlıyor. Firefox kullanıyorsanız, kesinlikle uBlock Origin eklentisini kullanmanızı öneririm.

3. Save image as Type​

• İnternette gördüğünüz bir resmi indirdiğinizde sıklıkla istenmeyen .webp formatında iner. Bu eklenti, herhangi bir resme sağ tıklayıp doğrudan istediğiniz formatta (JPEG, PNG vb.) kaydetmenizi sağlar. Basit ama son derece etkili bir çözüm. Özellikle profil fotoğrafı ararken çok işe yarıyor.

4. Malwarebytes Browser Guard​

• Birçoğunuzun aşina olduğu bir isim. Bu eklenti, tarayıcınızı kötü amaçlı yazılımlara (malware), kimlik avı sitelerine ve izleyicilere karşı korur. Tehlikeli bir siteye girmeye kalktığınızda sizi anında uyarır ve geri dönülemez zararları engeller.

5. GoFullPage - Full Page Screen Capture​

• Bir web sayfasının tamamının (aşağı kaydırılan her şeyin dahil) ekran görüntüsünü almanız gerekti mi? Tek tek fotoğraf çekmekle uğraşmayın. Bu eklenti, tek bir tıklamayla sayfanın tamamını tek bir uzun görüntü olarak kaydeder. Mükemmel çalışıyor.

Benim kullandığım eklentiler bu kadar. Eğer sizde bunlardan başka ama faydalı olduğunu düşündüğünüz eklentiler varsa belirtin, ben de kurayım.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dark Reader
Bitwarden
Buster
Web Archives
I don't care about cookies
Bring Back YouTube Dislike Count
Tampermonkey
Augmented Steam

Bunları da eklemek isterim.
AdGuard'da can sıkıcı şeyleri engelle özelliği I don't care about cookies eklentisinin fonksiyonunu da içeriyor diye hatırlıyorum.

uBlock Origin
HTTPS-Everywhere
Privacy Badger
DuckDuckGo Uzantısı
Decentraleyes
CSS Exfil Protection
Canvas Blocker
User Agent Switcher
ClearURLs
Cookie Autodelete
FlagFox

uBlock Origin
HTTPS-Everywhere
Privacy Badger
DuckDuckGo Uzantısı
Decentraleyes
CSS Exfil Protection
Canvas Blocker
User Agent Switcher
ClearURLs
Cookie Autodelete
FlagFox
  • HTTPS-Everywhere eklentisine gerek kalmadı. Tarayıclar otomatik olarak HTTPS'ye yükseltme seçeneğine kavuştu.
  • Decentraleyes eklentisi ise ölü durumda. Onun yerine LocalCDN eklentisi kullanılabilir.

Gayet detaylı ve bilgilendirici bir konu olmuş. Konudan bağımsız benim en çok muzdarip olduğum konu reklamlardı. Forumda Brave adlı tarayıcıyı keşfettim diğer üyeler sayesinde, çok büyük bir değişim ve fayda gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…