Vurdumduymaz kişilerin içinden neler geçiyor, biliyor musunuz? Belki onun da üzüldüğü noktalar olabilir. Tam bir açıklama değil bu.
Yani eger oturup aglayip kafana takip stress yapacak seviyeyi asmanin yolu bu. O seviyeye sahip degilim. Gamsiz birisi olmayi cok isterdim ama cok duygularimi yogun yasayan birisiyim. Belki cocukluktan gelen surekli stress ve yasadiklarimdan dolayidir. Hayatimi yazsam Dostoyevski romanini gecer o derece.

Yani eger oturup aglayip kafana takip stress yapacak seviyeyi asmanin yolu bu. O seviyeye sahip degilim. Gamsiz birisi olmayi cok isterdim ama cok duygularimi yogun yasayan birisiyim. Belki cocukluktan gelen surekli stress ve yasadiklarimdan dolayidir. Hayatimi yazsam Dostoyevski romanini gecer o derece.
Herkesin derdi kendine büyük hocam, maalesef. Ben de geçirdim bir şeyler. Ama ben çok takıntılı biriyim.

Dini açıdan bakarsak Allah vergisi. Tıp biliminden bakarsak hem huy hem de genetik.

Herkesin derdi kendine büyük hocam, maalesef. Ben de geçirdim bir şeyler. Ama ben çok takıntılı biriyim.

Dini açıdan bakarsak Allah vergisi. Tıp biliminden bakarsak hem huy hem de genetik.
Demin yazip yazip sildim fakat haklsiiniz herkesin derdi kendine buyuk gercekten. Ve size sadece siz yardim edebilirsiniz baska kimse degil.

Böyle bir soruya verilmiş her cevabın, kendince doğruluğu mümkündür de soruyu soranın ya da cevap verenin "mutluluk" olarak tanımladığı nedir?

Zannımca, kavramın kişisel değerlendirilmesi üzerinden kararlar ve bunların beğenilmesi ya da beğenilmemesi.

İyi de mutluluk denilen, hâlâ kişiye has.

Kendince değerlendirdiğin bir dünyada; karar veren olursan ve çevrende, senden ötürü rahatsızlığını dile getiren sesleri de duymamayı başarabilirsen, mutlu olabilirsin tâbii.

Kavram ortaklaşmazsa ve ortak kavram bir öğreti hâline dönüşmezse, tartışmalar da kişisel olacaktır.

Mutluluk, beklentinin elde edilmesi ile ilgildir. Maddi beklentiler ise elde edilmesine rağmen, zamana dayalı olarak bir üstünü doğurur. Stabil ya da sürekli mutluluk ise kişinin kendisi ve çabası ile ilgilidir.

Son düzenleme: