MUX açık olmasına rağmen Intel GPU aktif olarak kullanılıyor

Erdem31

Çalışkan
Merhabalar, Lenovo LOQ 15irx10 modeline sahibim ve bugün bir sorun keşfettim. dGpu moduna alsam dahi İntel GPU kullanmaya devam ediyor ve ekranda takılmalar oluyor. DDU yaptım, statik elektrik boşalttım ama nafile çözülmüyor kafayı yemek üzereyim. Yardımcı olabilir misiniz?

Şu an dGpu açık Nvidia kartı üste çıkması gerekirken görev yöneticisinde halen aşağıda İntel yukarıda.

Son düzenleme:
Lenovo Vantage yazılımı üzerinden mi? Yoksa doğrudan BIOS'tan mı? MUX switch geçişlerini sağlıyorsunuz.

BIOS üzerinden Integrated Graphics ayarını Disabled yapmanız sorunu çözebilir. iGPU/dGPU geçişlerini sağlayan üçüncü parti yazılımlar sorunlu olabiliyor.

BIOS sıfırlayayım hocam. Yalnız vantage gen 10 serisinde yani cihazımdan çalışmıyor Lenovo sürücü yapmamış cihaza Legion ToolKit kullanıyorum bilginiz olsun.

Sorun devam ediyor halen ikisini kullanıyor kafayı yiyeceğim. Lenovo teknik desteğe ulaştım uzaktan bağlanıp dGPU moduna alıp sorun yok dediler dalga geçer gibi. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama dwm.exe yani masaüstü yöneticisi NVIDIA GPU'da çalışmayı reddediyor bildiğin bu yüzden Intel de çalışmaya devam edip devre dışı kalmıyor gibi.

Ayrıca Lenovo teknik destek bana dalga geçer gibi dGPU modunda bile ''Windows CPU'da çalışır'' dedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…