Burada bir yanlış anlaşılma mevcut, izniniz ile hemen düzelteyim. Yine hata bende, açıklama yapma gereği duymadım kusuruma bakmayın. Şimdi MUX switchler teknoloji olarak laptoplarda ikiye ayrılıyor:
1. MUX Teknolojisi:
Evet, sizinde belirttiğiniz gibi kendi cihazımda da mevcut olan teknoloji. Bu teknoloji laptop ekranı G-SYNC desteği olmayan cihazlarda oluyor genellikle. Üretici firmanın yazılımı üzerinden, harici ekran kartı ya da dahili ekran kartı ya da her ikisini de aynı anda kullanmak suretiyle bu modlar arasında geçiş yapılıyor. Fakat bu teknolojiyi kullanan cihazlar geçiş yapar iken modlar arasında laptop'un yeniden başlatılması zorunlu. Çünkü cihaz ekran kartını devre dışı bırakmaktadır.
2. MUX Teknolojisi:
İşte bu teknoloji G-SYNC destekli laptop ekranlarında kullanılan (genellikle) sizinde mevcut sahip olduğunuz modelde bulunan teknoloji. NVIDIA bu teknoloji ile çalışan cihazlarda şöyle bir yöntem uygulamaktadır:
Eki Görüntüle 226400
Gördüğünüz üzere laptop'u yeniden başlatmadan dinamik MUX teknolojisi ile ekran kartları arasında geçiş yapabilmektesiniz. Yani sistem dahili ekran kartını devre dışı bırakmasına gerek yoktur. Çünkü zaten dinamik olarak geçiş sağlanıyor. NVIDIA denetim masasından NVIDIA GPU'unuzu seçtiğinizde sistem ekranı harici ekran kartına yönlendirir. Bu sayede dahili ekran kartı kapanmadan veya sistemi yeniden başlatmaya ihtiyaç duymadan NVIDIA GPU kullanılır.
1. Teknolojide ki MUX switch dinamik olarak geçiş sağlama özelliği olmadığından dolayı dahili ekran kartını devre dışı bırakmaya ihtiyaç duyar. Fakat 2. Teknolojide dinamik olarak geçiş özelliği mevcut olduğu için sistem dahili ekran kartını devre dışı bırakmadan ya da yeniden başlatmaya ihtiyaç duymadan harici ekran kartını kullanır.
Bakınız:
https://www.asus.com/tr/support/faq/1049565/
Sisteminizde problem yok geçmiş olsun. MUX değişimlerinizi NVIDIA denetim masasından gerçekleştiriyorsunuz. Sizin sahip olduğunuz teknolojide.