cakan

Üyecik
Spotify, Netflix gibi platformların kullanıcı yanlısı olmayan politikaları sebebiyle kendi yerel stream ağımı oluşturmaya karar verdim. Forumda korsanın tasvip edilmediğini biliyorum, bu yüzden buna göre konuşup tavsiyeler isteyeceğim.

Gün içinde yaptığım her işte arkada bir müzik bulunur:
ders çalışırken, kitap okurken, duş alırken vb. Yaklaşık 6-7 CD'den ve 2 plaktan oluşan fiziksel bir arşivim var. Bu fiziksel kaynakları ilk etapta alma ve biriktirme sebebim çok nadide eşyalar olmaları ve bir anı olarak saklamak istememdi. Zaman geçtikçe bahsettiğim platformların politikalarından, reklamlarından fazlasıyla usandım.

İlk etapta aynı zamanda bir el hobisi edinmek amacıyla bir iPod alıp batarya, hafıza gibi yükseltmeler yaparak müzik mecramı bu şekilde halletmeye karar verdim. Sonrasında da Jellyfin ile hem dizi/filmlerimi hem de müzik arşivimi yerel ağıma taşıma planım var. Bu projeler üzerinde biraz düşündüğümde sorun yaşadığım tek noktanın müzikler olduğuna kanaat getirdim. Görece güzel bir film arşivim var lakin elimdeki fiziki müzik arşivi kesinlikle yeterli bir seviyede değil. Yıllar içinde keşfettiğim tüm albümleri, sanatçıları aklıma estikçe dinlerim. Bunu bir çeşit havuz olarak düşünebilirsiniz. Aynı zamanda her zaman bu birikimin elimin altında hazır olmasını isterim. Spotify hesabım bunun için fazlasıyla uygun, telefon değiştirdiğimde yaptığım ilk şey Spotify'ı indirip tüm müziklerimi indirmek olur.

Bu noktada sizden isteyeceğim tavsiye Spotify hesabımdaki tüm şarkıları elimin altında nasıl toplayabileceğim. Dinlediğim çoğu albümün fiziksel bir materyali yok ve sadece sanal platformlarda. Yeni çıkacakları alabilirim ama aradaki açığı kapatmak istiyorum. YouTube'dan indirme önerisine açık değilim, mümkün olduğunca kaliteli şekilde indirmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telegram'daki gruplardan indirebilirsin, bir sürü grup var öyle. Ayrıca Lollypop, Strawberry veya Quod Libet gibi birçok açık kaynak kodlu müzik indirme uygulaması var. Saklamak için de foobar2000 öneririm açık kaynak ve çok kaliteli bir uygulama.

Son düzenleyen: Moderatör:
SoulseekQt diyorum geçiyorum. Lossless müzik indirme yeri olarak daha bildiğim rakibi yok. P2P dayalı bir platform. Aradığım da bulamadığım bir tane bile müzik yok.

Telegram'daki gruplardan indirebilirsin, bir sürü grup var öyle. Ayrıca Lollypop, Strawberry veya Quod Libet gibi birçok açık kaynak kodlu müzik indirme uygulaması var. Saklamak için de foobar2000 öneririm açık kaynak ve çok kaliteli bir uygulama.
Qobuz, TIDAL, ve Deezer, Spotify'a göre ya eşit ya da daha kaliteli sunuyor. İndirme kısmı korsana giriyor deyip ban atarlar diye bir şey demiyorum.
SoulseekQt diyorum geçiyorum. Lossless müzik indirme yeri olarak daha bildiğim rakibi yok. P2P dayalı bir platform. Aradığım da bulamadığım bir tane bile müzik yok.
Üçünüze de çok teşekkür ederim. Teker teker bakacağım hepsine.