23832

Becerikli
Merhaba. Fon müzikleri yapmak istiyorum ama hiç müzik bilgim yok. Nota da bilmiyorum. Yani kafamda kulağıma güzel gelecek notalar oluşturamıyorum. Asıl sorun o. Bir de hangi uygulamayı önerirsiniz müzik programı olarak? En beğendiklerim Studio One ile FL Studio.

Merhaba. Fon müzikleri yapmak istiyorum ama hiç müzik bilgim yok. Nota da bilmiyorum. Yani kafamda kulağıma güzel gelecek notalar oluşturamıyorum. Asıl sorun o. Bir de hangi uygulamayı önerirsiniz müzik programı olarak? En beğendiklerim Studio One ile FL Studio.

Zorunda kaldığınız için yapıyorsanız yorum yapmayacağım ancak amacınız hobi; sürdürülebilir bir iş, eğlence ise kesinlikle müzik teorisi bilmeniz gerekiyor. En azından notaları, gamları biraz bilmeniz gerekiyor ki ne yaptığınızı bilesiniz. Diğer türlü kafanıza göre notaları birleştirmekten başka bir şey olmaz. Zaten sonucun başarılı olma ihtimali de çok düşük olur. Tamamen atıyorum, anlamayabilirsiniz buraları. Do majör gamının notaları Do, Re, Mi, Fa, Sol, La, Si ve bir oktav tiz Do. Siz şimdi Do majör gamında bir fon müziği yaparken direkt Re#'i (Direkten kastım geçiş akorlarını kastetmiyorum) kullanırsanız uğraşır durursunuz. Deneme yanılmayla çözmeye çalışırsınız ve vakit kaybettirir bu size. Ki şu anda ben belirli bir gam verdim ve bunun üzerine şarkıyı yazıyoruz. Sayılamayacak kadar gam var müzikte belki de. Bundan dolayı bununla uğraşmak yerine en azından biraz müzik teorisi öğrenin.

Zorunda kaldığınız için yapıyorsanız yorum yapmayacağım ancak amacınız hobi; sürdürülebilir bir iş, eğlence ise kesinlikle müzik teorisi bilmeniz gerekiyor. En azından notaları, gamları biraz bilmeniz gerekiyor ki ne yaptığınızı bilesiniz. Diğer türlü kafanıza göre notaları birleştirmekten başka bir şey olmaz. Zaten sonucun başarılı olma ihtimali de çok düşük olur. Tamamen atıyorum, anlamayabilirsiniz buraları. Do majör gamının notaları do, re, mi, fa, sol, la, si ve bir oktav tiz do. Siz şimdi do majör gamında bir fon müziği yaparken direkt re#'i (direkten kastım geçiş akorlarını kastetmiyorum) kullanırsanız uğraşır durursunuz. Deneme yanılmayla çözmeye çalışırsınız ve vakit kaybettirir bu size. Ki şu anda ben belirli bir gam verdim ve bunun üzerine şarkıyı yazıyoruz. Sayılamayacak kadar gam var müzikte belki de. Bundan dolayı bununla uğraşmak yerine en azından biraz müzik teorisi öğrenin.

Sağ olun hocam. Tamamen hobi için.