Bilgisayarimda cogu kisinin bildigi tracker sitelerinden plaklar ve DVD Audio'lar indiriyorum. Bluray ripler de guzel oluyor.

.flac .dff .dsf .m4a gibi formatlarda olan sarkilari indiriyorum genelde, DVD Audio olarak indirdigim sarkilar DTS 96/24 yani 5.1 mixlenen sarkilar oluyor. Bluray ripler, Dolby TrueHD, DTS ve LPCM Stereo'ya sahipler, varsa Dolby TrueHD olarak FFmpeg ciktisi aliyorum, ardindan FLAC'a cevirip cue sheft hazirliyorum. Bu dediklerimin hepsini foobar2000 kullanarak dinliyorum, gayet basarili.

Telefonda da Apple Music kullaniyorum. FLAC'in zengin kardesi ALAC kullaniyor o uygulama da. 24 bit 192kHz'e kadar ses alabiliyorum ve Dolby Atmos sarkilar da var.

Ses kalitesine onem veren biriyim, Spotify, YouTube Music vs. beni tatmin edemiyor.

Ben YouTube'dan dinliyorum, arada bir güzel denk getirebilirsem CD alıyorum.

Bende aliyorum CD, artik antika olsa da albumleri CD olarak satin almak hosuma gidiyor.

Kesinlikle hak veriyorum.

Telefon alırken bütün işlevleri için para ödüyoruz. Her telefonun desteklediği müzik çalmak gibi en basit işlev için bile o kadar para vermek bence saçma.

Kendi param ile kulaklık almışım, telefon almışım, PC almışım, zaten cihazlarımda mevcut olan "temel" bir özellik için neden para ödeyeyim ki?

Benim A51'in muzik uygulamasi cok hosuma gidiyor. Tasarimi arayuzu falan Spotify'dan daha cok hosuma gidiyor. Bir ara uc aylik pre vardi bende ama kullanmadim dogru duzgun.

Hocam bu. FLAC formatı tam olarak neye yarıyor? Ses kalitesi daha mı iyi oluyor?

Hocam FLAC formatının olayı kayıpsız olmasıdır (Free Lossless Audio Codec). En yüksek Bit rate değerlerine ulaşabilirsiniz. Sesi fulleseniz bile hiçbir bozukluk fark etmezsiniz. Spotify/YouTube Music size Max MP3 320kb/sn sağlayabilir. O da sıkıştırılmıştır. Bir görsel hazırladım, bununla ulaşabildiği noktaları daha rahat anlayabilirsin.

Dosya Ekleri

• FLAC vs mp3.webp
    FLAC vs mp3.webp
    586,2 KB · Görüntüleme: 113
Son düzenleme:
YouTube Music kullanıyorum Spotify hesabım 3 defa saçma sapan şekilde oturum kapatıp doğru olduğu halde şifremi kabul etmedi, çalınma durumu da olmadı, ben de bıktığım için bıraktım. Hem de YouTube Music ses kalitesi ve kütüphanesi Spotify'ın çok üstünde.
Aslında değil, ses kalitesi olarak YT daha düşük ama çok yüksek kalite olan dosyaları çok iyi ekipmanla çalmadığınız sürece fark yok.

Sevgilimle playlistlerimiz için Spoti, gönlüm Youtube'de.