Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba. Müzik kısa süreli bir şey ve kısa süreli videolarda odağı bozuyormuş. Bu odağın bozulması müzik için de geçerli mi?
Kışiden kişeye değişir video konusunda evet bozuyor mesela benim aklım şarkıya gittiğinden ben şarkıyla test çözemem.
Kışiden kişeye değişir video konusunda evet bozuyor mesela benim aklım şarkıya gittiğinden ben şarkıyla test çözemem.
Şarkıyla test çözmek gibi bir deliliği zaten yapmam hocam.
Aşırı bozuyor özellşkle speed up dinliyor veya atlaya atlaya izliyorsanız.Merhaba. Müzik kısa süreli bir şey ve kısa süreli videolarda odağı bozuyormuş. Bu odağın bozulması müzik için de geçerli mi?
Müzik odak süresini niye kısaltsın ki, ortalama 2 3 dk süresi var müziklerin. Kısa videolar dediğin şey 10 20 sn olan şeyler. Müzikler aslında beyni ve düşünceleri bile çalıştıran bir şey, klasik müzik dinlemeyi falan boşuna mı öneriyorlar.
Kısa süreli şeyleri temel alan bir düşünce olduğu için aslında odak süresinin kısalmasını kastediyorsun, odak bozmayla aynı şey sayılmaz.
Kısa süreli şeyleri temel alan bir düşünce olduğu için aslında odak süresinin kısalmasını kastediyorsun, odak bozmayla aynı şey sayılmaz.
Müzik odak süresini niye kısaltsın ki, ortalama 2 3 dk süresi var müziklerin. Kısa videolar dediğin şey 10 20 sn olan şeyler. Müzikler aslında beyni ve düşünceleri bile çalıştıran bir şey, klasik müzik dinlemeyi falan boşuna mı öneriyorlar.
İşte ben de odak süresinin kısalmasından bahsettim. Ama boşken dinlemek pek sarmıyor, ya oyun oynayacaksın ya da yürüyüş yapacaksın.
- Makaleler
- 50
Ben doğarken multitasking özelliği eklemeyi unutmuş olmalılar ki oyun oynarken veya herhangi bir yazı vs. yazarken müzik dinlediğimde yaptığım işi veya oyunu bırakıp sadece müziğe kitleniyorum
Gerçi bu benden kaynaklı ama ortamında ve durumuna göre açılan müziğin, odağı bozacağını sanmıyorum. Mesela LoL oynarken gidip de arabesk dinlersen odağın bozulabilir ama edit müzikleri açarsan odağın artar ve gaza gelirsin...
@23832, odak süresine belirgin bir etkisi olduğunu sanmıyorum, genelde evde ses olsun diye televizyon açmak gibi bir amaçla aynı şekilde müzik dinleyenler oluyor.
Odaklanasın varsa odaklanırsın yoksa odaklanmazsın, normal şekilde müzik dinlemenin odak süresine nasıl bir etkisi olabilir ki aklıma gram bir şey gelmiyor. Müzik dinlerken başka bir şeye odaklanamamak ise çok normal bir şey, beyin aynı anda birden fazla şeye odaklanamıyor doğasında yok.
Genel olarak odak süresinin kısalmasının etkisini müzik dinlerken hissettiysen böyle bir düşünceye kapılmış olabilirsin.
Odaklanasın varsa odaklanırsın yoksa odaklanmazsın, normal şekilde müzik dinlemenin odak süresine nasıl bir etkisi olabilir ki aklıma gram bir şey gelmiyor. Müzik dinlerken başka bir şeye odaklanamamak ise çok normal bir şey, beyin aynı anda birden fazla şeye odaklanamıyor doğasında yok.
Genel olarak odak süresinin kısalmasının etkisini müzik dinlerken hissettiysen böyle bir düşünceye kapılmış olabilirsin.
Her boş anında sıkılmak yerine bir şey yapmak yani müzik dinlemek benim odağımı mahvetti. O yüzden tavsiye etmem.