29

Üstün
Makaleler
23
Merhaba arkadaşlar, bu pozisyona tekrar düşeceğimi düşünmüyordum ama tekrar buradayım. Sizden distro tavsiyesi istiyorum.

Ben genel olarak gitarım ve midi klavyemle rezalet ötesi sesler çıkartan; eski nerd oyunlarını Wine, Steam ve diğer alternatif nimetlerle oynayan; Java, Docker ve Postgres gibi nimetlerle rezalet projeler çıkartmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim.

Anlık olarak Arch tabanının nimetlerini kullanmak istediğim için CachyOS kullanıyorum ve bu dağıtım özellikle oyun ve müzik için düşük gecikme ve yüksek performansıyla biçilmiş bir kaftan fakat Arch tabanının laneti olarak hem GNOME hem de KDE üzerinde kullanım zevkini leş eden buglarla boğuşuyorum.

Favori dağıtımım her zaman OpenSUSE Tumbleweed, her ne kadar uç da olsa en stabil deneyimi hep burada yaşadım semi-rolling ve rolling dağıtımlar arasında fakat burada Docker Desktop yok (alternatif önerilere açığım) ve bazı yazılımlar da bulunmayabiliyor.

Debian Unstable var aklımda hem çok çok eski olmayan yazılımları kullanmak hem de yazılım genişliği için fakat biraz fazla eski olduğu için Pipewire gibi nimetler default olarak gelmiyor diye biliyorum. Kernel işini LTS kernelleri TKG ile derleyerek çözmek gibi bir hayalim var.

Ubuntu kullanmaktan (felsefik değerler dışında, onlarla sorunum pek yok ve snap de severim) nefret ederim, LTS sürümünü kullanacağıma ise Debian kullanırım mentalitesindeyim.

Ağalarım paşalarım ben ne yapayım?

@Cruslan @gen2

Son düzenleme:
Fedora Jam Lab ve Ubuntu Studio geldi aklima direkt.
Özellikle böyle set şeklinde dağıtımlara ihtiyacım yok, bi milyon toolla beraber gezmek istemiyorum gerektiğinde kendi paketlerimi kuruyorum zaten.

Teşekkür ederim yine de :)

bi milyon toolla beraber gezmek istemiyorum
Hocam Ubuntu stüdyo'nun diğer Ubuntu dağıtımlarına kurulabilen bir yükleyicisi var, yükleyiciden ihtiyaçlarınızı doğrudan seçebiliyorsunuz. Temiz bir Ubuntu/Kubuntu kurup bunun üzerine bu araçla hızlıca ayar yapabilirsiniz.

1718006530526.webp

Hocam Ubuntu stüdyo'nun diğer Ubuntu dağıtımlarına kurulabilen bir yükleyicisi var, yükleyiciden ihtiyaçlarınızı doğrudan seçebiliyorsunuz. Temiz bir Ubuntu/Kubuntu kurup bunun üzerine bu araçla hızlıca ayar yapabilirsiniz.

Eki Görüntüle 54978
Hocam Ubuntu'dan nefret etmesem edeceğim iş de istemiyorum Ubuntu, kağnı gibi her tarafından farklı bişey fırlayan bi dağıtım.

Doğru sebeplerlerle Pop gibi şeyler kurabilirim belki de Ubuntu tek istemiyorum.

Kullanır mısınız bilmem ama NixOS distrohopperlığımı durdurmuştu benim. 100 binden fazla paket var deposunda. Kullanmasını bilenin gündelik kullanımda gayet işini görür. unstable deposu da var. Ayrıca wikisinde öküze anlatır gibi açık bir dil kullanmışlar.

Merhaba arkadaşlar, bu pozisyona tekrar düşeceğimi düşünmüyordum ama tekrar buradayım. Sizden distro tavsiyesi istiyorum.

Ben genel olarak gitarım ve midi klavyemle rezalet ötesi sesler çıkartan; eski nerd oyunlarını Wine, Steam ve diğer alternatif nimetlerle oynayan; Java, Docker ve Postgres gibi nimetlerle rezalet projeler çıkartmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim.
RT kernel için Xanmod RT'yi deneyebilirsin istersen. Bir de lisedeyken müzik grubumuz vardı. Arkadaşım elektro gitarını Windows'ta bir oyuna bağladı ve gayet süper distortion kullandı.

Java, Linux'ta geliştirmek için iç açıcı değil. Eclipse'in tasarımı kötü çünkü. Tabi bu bahane olmaz da, ne bileyim, Windows daha güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:
RT kernel için Xanmod RT dene istersen.
Bir de lisedeyken müzik grubumuz vardır. Arkadaşım elektro gitarını Windows'taki bir oyuna bağladı ve gayette çok süper distrotion kullandı.

Java Linux'ta geliştirmek iç açıcı değil. Eclipse'in tasarımı kötü çünkü.
Eclipse değil IntelliJ ve ek olarak VSCode kullanıyorumküçük şeyler için ve halimden memnunum o konuda.

Xanmod olur TKG ile RT kernel derlerim ya da 1000hz kerneller de pek aratmıyor gereğini. Çare bol.

Aadece dağıtım lazım bana. Yazılım desteği geniş, genel olarak konforlu ve ucundan da stabil bir dağıtım lazım. Sanırım çarem Pop gibi ama cevap arıyorum.

Eclipse değil IntelliJ ve ek olarak VSCode kullanıyorumküçük şeyler için ve halimden memnunum o konuda.

Xanmod olur TKG ile RT kernel derlerim ya da 1000hz kerneller de pek aratmıyor gereğini. Çare bol.

Aadece dağıtım lazım bana. Yazılım desteği geniş, genel olarak konforlu ve ucundan da stabil bir dağıtım lazım. Sanırım çarem Pop gibi ama cevap arıyorum.
AUR'da var. Hemen kurmuyor mu?

İstediğini kullanmak sana kalmış ama bunlar bir araç ve Windows en verimlisi bizler için.