SHERLOCKED

Başarılı
Selam, soğutucuyu ne zaman çıkartsam bu vaziyette buluyorum. Bu pumpout mu? Sıcaklıklarım kötü değil.

IMG_2210.webp

IMG_2209.webp

IMG_2208.webp

IMG_2207.webp

Bu arada soğutucuyu temizledikten sonra tekrar dürmeyi unutmuşum. Şimdi geri açtım :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Pumpout yapmamış. Daha ziyade Pumpout dememiz için doğrudan orta kısmın boşalıp kenara birikmesi ve taşması gerek. Arctic macunların fazla Pumpout yaptığına rastlamadım hiç. Hatta Pumpout'ı önlemek için Arctic, MX-6'da daha koyu bir kıvam tercih etmiş (Rev.4 öneririm. Rev.3'te kıvamla alakalı sorunları var mış sanırım.). Laptopuma uygularken zorlanmıştım çünkü macun öyle bir koyu ki siz sürseniz bile spatulayla alttan girip kalıp gibi çıkarabiliyorsunuz. Benim güncel sıcaklıklarım Undervoltsuz 70'lere geriledi, Undervolt varken 63 62 derecelerde geziniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyden bahsettiğinizi anlamadım. Bence biraz fazla sürülmüş bir macun dışında olmaması gereken hiçbir şey yok.

Her soğutucu işlemciyi tam ortalamıyor. Intel'in 15-20 yıllık soğutucularında bile var bu durum. Sebebini bilmiyorum. Soğutucu tarafındaki iz işlemci ile uyuşuyor gibi duruyor.

Soğutucu tarafındaki izin ortası daha ince, ondan bahsediyorsanız çekerken oluşan toplanma o. Orası daha iyi basmıştır, çıkarırken ilk teması orası kestiği için ister istemez yana kaymıştır.

Termal macun incecik bir şey olmalı. İşlemci üstüne sokete uygun 1 mm bakır soğutucu ayarlayıp koysanız elinizi koyduğunuzda macunsuz bile gayet güzel iletim sağladığını görebilirsiniz. Sizin sormanız gereken şey etrafta neden olması gerekenden fazla olduğu, cevabı da basit. Gereğinden fazla sürmüşsünüz.

Tabii ki de minimal pumpout gözlemek normal. Beklenmedik bir şey yok. Siz bunu sıcaklık için yapıyorsunuz. İçini açmasanız sıcaklıklarda bir sorun var mıydı? Yoktu. O zaman sorun yok.

Neden bahsettiğinizi anlamadım. Bence biraz fazla sürülmüş bir macun dışında olmaması gereken hiçbir şey yok.

Her soğutucu işlemciyi tam ortalamıyor. Intel'in 15-20 yıllık soğutucularında bile var bu durum. Sebebini bilmiyorum. Soğutucu tarafındaki iz işlemci ile uyuşuyor gibi duruyor.

Soğutucu tarafındaki izin ortası daha ince, ondan bahsediyorsanız çekerken oluşan toplanma o. Orası daha iyi basmıştır, çıkarırken ilk teması orası kestiği için ister istemez yana kaymıştır.

Termal macun incecik bir şey olmalı. İşlemci üstüne sokete uygun 1 mm bakır soğutucu ayarlayıp koysanız elinizi koyduğunuzda macunsuz bile gayet güzel iletim sağladığını görebilirsiniz. Sizin sormanız gereken şey etrafta neden olması gerekenden fazla olduğu, cevabı da basit. Gereğinden fazla sürmüşsünüz.

Tabii ki de minimal pumpout gözlemek normal. Beklenmedik bir şey yok. Siz bunu sıcaklık için yapıyorsunuz. İçini açmasanız sıcaklıklarda bir sorun var mıydı? Yoktu. O zaman sorun yok.

Mercimek tanesi kadar sürüyorum. Fazla mı?

Hiç fazla sürdüğümü düşünmemiştim.

Ben yayma taraftarıyım. 10-20 saniye sürüyor. Herkes mercimek diyor, artık cins midir bilmem ama gayet farklı boyutlarda olabiliyor. Yayarken az gelirse ekleyebiliyorum. Fazla gelirse çıkarabiliyorum. Sonucun ne olacağını gözümle görüyorum.
Sizin sürdüğünüz kadar fazla sürmek sıcaklıkları taş çatlasın 1-2 derece oynatır. Devasa miktarda sürmemişsiniz ama çok engin olmayan tecrübelerime göre gereğinden fazla. Dert edilecek bir şey değil. Millet laptop alıp bakıma gönderiyor, adamlar utanmasa tükürüp gönderecek. Fanların içini açmıyorlar bile.

Değerleriniz iyiyse sorun yok.