Blender'dan direksiyon çizdim ve ben bunu My Summer Car'a atmak istiyorum. Nasıl atabilirim?
My Summer Car oyununa Blender'dan direktifte oluşturduğun direksiyonu eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
1.
Modeli Dışa Aktarma (Export):
- Blender'da direksiyon modelini seç.
- "File" menüsünden "Export" seçeneğine git.
- 3D modelini FBX veya OBJ formatında dışa aktar (My Summer Car genellikle OBJ formatını destekler).
2.
Modeli Dönüştürme:
- Dışa aktarılan model dosyasını bir 3D model dönüştürücü programında kontrol et ve gerekirse oyunun destekleyeceği formata (genellikle .obj) dönüştür.
3.
Oyun Dosyalarını Bulma:
- My Summer Car kurulu olduğu dizine git. Genellikle "C:\Program Files (x86)\My Summer Car" veya "Steam\steamapps\common\My Summer Car" altında bulunur.
4.
Models Klasörüne Ekle:
- "My Summer Car" klasöründe "Models" adında bir klasör bulmalısın.
- Dışa aktardığın direksiyon model dosyasını buraya kopyala (örneğin: "steering_wheel.obj").
5.
Konfigürasyon Dosyasını Düzenleme:
- Oyundaki konfigürasyon dosyalarını (örn. .ini veya benzeri) açarak yeni modelin bilgilerini buraya eklemen gerekir.
- Bu dosyalarda genellikle modelin konumunu, dönüş açısını vb. ayarladığın bölümler bulunur.
6.
Oyunu Test Etme:
- Değişiklikleri kaydet ve My Summer Car'ı başlat.
- Yeni direksiyonu kontrol etmek için oyunun içinde araçları test et.
7.
Gelişmiş Kontrol ve Ayarlamalar:
- Eğer direksiyon görünmüyorsa veya hatalıysa, modelin ölçülerini veya konumunu tekrar kontrol et ve gerekirse Blender’da düzenle.
Bu adımları uygularsan direksiyonu My Summer Car'a ekleyebilirsin. Başarılar!