Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Requiemm 56

Üstün
Makaleler
2

Arkadaşlar bu site güvenilir mi? Buradan NFS MW 2005 gibi eski oyunları indirmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet, güvenilir diye biliyorum. Ben de buradan NFS MW kurmuştum ve bir sorun çıkmamıştı. Tabii her dosyayı taratmakta fayda var gene de.

Güvenli mi?
İnternetten indirilen her dosyada olduğu gibi, mümkünse VirusTotal ile her şeyi kendiniz kontrol edin. VirusTotal'da az sayıda tespit olması sizi korkutmasın, özellikle de "kötü amaçlı", "genel" ve benzeri gibi kesin olmayan isimler gösteriyorsa.

Önlem olarak genellikle her dosyayı VirusTotal ile tararız, ancak dosya boyutu veya formatı nedeniyle sınırlamalar geçerlidir. Oyun arşivlerini asla kötü niyetli bir şekilde değiştirmiyoruz, scene sürümlerinden (korsan gruplar tarafından yayınlanan oyun) virüslü dosyaları kaldırabiliriz. Şüphe durumunda, oyun sayfalarında kullanıcıları dosya hakkında uyaran ve sanal makine kullanmayı öneren, kolayca görülebilen bir metin yer alacaktır. Ancak tüm bu önlemler, verilerinizin tek koruyucusu ve eylemlerinizin sonuçlarından sorumlu kişi olma rolünüzü ortadan kaldırmaz.

Dosyayı yükleyen kişi zaten test etmiş olsa veya dosyaya ekli bir VirusTotal raporu olsa bile, bunları kullanıp kullanmamaya karar vermek sizin sorumluluğunuzdadır. Kullanmadan önce her dosyayı kontrol edin ve özellikle son taranmalarının üzerinden uzun bir süre geçmişse VirusTotal raporlarını yenileyin. Bir oyunu veya yazılımı kullanma konusunda şüpheleriniz varsa, ya kullanmayın ya da kullanmak zorundaysanız, riski kendinize ait olmak üzere devam edin veya sanal bir makine kullanın.

Sizi paranoyaklaştırmak için bu şekilde uyarmadığımızı unutmayın. Size sadece suları test etmenizi ve dikkatli olmanızı söylüyoruz. Cihazınızda önemli verileriniz varsa ve bir şeylerin ters gitmesi durumunda Windows'u yeniden yükleyemiyorsanız, üzülmektense güvende olmak daha iyidir.

Son olarak, kötü amaçlı yazılım dağıtmıyoruz, ancak sayfalarımızda görüntülenen bir reklama tıkladıktan sonra yüklenen üçüncü taraf programlardan sorumlu değiliz, ekstra dikkatli olun. Bağış sayfamız aracılığıyla web sitesindeki tüm reklamları ömür boyu devre dışı bırakabilirsiniz.

Quttera'nın veri tabanına düşmüş ama benim veri tabanı (Toplamda 22 milyondan fazla virüslü site var) virüslü diyor. Fakat veri tabanımın içinde bu sitenin çakmasını da buldum. İsteyerek virüs atmıyor o site ve o yüzden veri tabanımdan silmem lazım galiba ama emin olamadım. İlla bir halt işlemiştir de virüslü site demiştir benim veri tabanım.

Bu sitenin sahtesi var farklı uzantılı. Bir keresinde yanlışlıkla tıklamıştım.

İlginç, ben bu sitede hiç virüs kapmadım. Acaba neden veri tabanı tetiklendi?
Binlerce kaynaktan virüs topladım ve galiba kaynaklardan birisi tetiklenmiş. Kaspersky dahil bir sürü kaynaktan virüslü internet sitesi topladığım için çok fazla yanlış pozitif içermeyen listeler tercih ettim ama yine de girmiş veri tabanıma ve veri tabanım açık kaynak. İstersen bakabilirsin. 18.5 milyon iken bir siber güvenlik şirketinin virüslü internet sitesi bulduğu sayısı benim ki ise 16 milyon fakat ip adresleri ile beraber 22 milyon ama yarısı aktif değil. Yani gayet büyük veri tabanı olduğu için bir sürü site düşüyor. En saçma sitelerde düşmüştü. Baya yanlış pozitif veriyor şu an da.