BerkeK

Üyecik
Türkçe bir bölümden YTÜ'de mühendisliğe geçiş yapmak istiyorum. Kontenjanlar sınıf bazında açılıyormuş yani hazırlık, 1, 2 diye ayrı ayrı her sınıfa kontenjan açılıyormuş. Benim bölümüm şu an türkçe fakat YTÜ'deki İngilizce. İngilizce yeterlilik sınavını geçersem eğer hazırlığı atlayabiliyormuşum. Başvuru yaptığımda beni hazırlık kontenjanından alacaklar değil mi? Çünkü geçen senenin yatay geçiş sürecine baktığımda önce başvurular alınıyor ondan sonra yeterlik sınavına giriliyor. Bilen aydınlatırsa sevinirim.

Başvuruları inceleyenlerin bunlardan bihaber olduğunu düşünüyorum ama bunun için madde 18 var. Şartları sağlamanıza rağmen sizi hazırlık sınıfına almazlarsa itiraz eder, YÖK ile muhatap olma zevkini tadarsınız.

Başvuru yaptığınızda sınıfa bakmıyorlar. Başvurunuza ve muafiyet sonucunuza göre size başvuru sınıfı belirliyorlar. Atıyorum 2. sınıfı bitirmiş ve İngilizce bir bölümden gelen birisi olarak dersleriniz yeterli görülmeyip 2. sınıfa alınabilirsiniz.

Başvuruları inceleyenlerin bunlardan bihaber olduğunu düşünüyorum ama bunun için madde 18 var. Şartları sağlamanıza rağmen sizi hazırlık sınıfına almazlarsa itiraz eder, YÖK ile muhatap olma zevkini tadarsınız.

Başvuru yaptığınızda sınıfa bakmıyorlar. Başvurunuza ve muafiyet sonucunuza göre size başvuru sınıfı belirliyorlar. Atıyorum 2. sınıfı bitirmiş ve İngilizce bir bölümden gelen birisi olarak dersleriniz yeterli görülmeyip 2. sınıfa alınabilirsiniz.

Hocam bulunduğum bölüm ile geçiş yapacağım bölüm ayrı dallar yani ders saydırma imkanım yok. Her türlü hazırlık veya 1. sınıftan başlayacağım yani. Fakat burada yaptığım başvuru hazırlık kontenjanından mı alınır? YTÜ'nün takvimine baktığımda başvurulardan sonra yeterlik sınavı yapılıyor yani anladığım kadarıyla hazırlık kontenjanından girip ondan sonra sınavı geçersem 1. sınıf'tan başlıyorum değil mi? Bir de ben şu anki bölümüme devam etmeyeceğim devamsızlıktan kalmam bir sıkıntı yaratıyor mu? Başarı vb. durumlar aranmaz demiş yönetmelikte de vb.ye devamsızlık dahil mi bilginiz var mı? Teşekkürler.

Başvuru tarihine niye bu kadar takıyorsunuz? Sınavı sonradan yapıyorlar çünkü başvuru yapmayı düşünüp sonradan vazgeçecek insanların sınava girip sistemi meşgul etmemesini sağlamak gibi avantajları var. Başvuru sonuçları sınavdan sonra değil mi? O zaman sorun yok. Bir şekilde öyle olmasa dahi kayıt vaktinden önce sınav sonucu açıklayıp sıranın yedeklere geçmesi sağlanır.
Hala kontenjan diye takmış durumdasınız.

Okula gitmemeniz bir sorun değil. Okula başvuru için gerekli belgeleri alacak kadar gitseniz yeter.

Başvuru tarihine niye bu kadar takıyorsunuz? Sınavı sonradan yapıyorlar çünkü başvuru yapmayı düşünüp sonradan vazgeçecek insanların sınava girip sistemi meşgul etmemesini sağlamak gibi avantajları var. Başvuru sonuçları sınavdan sonra değil mi? O zaman sorun yok. Bir şekilde öyle olmasa dahi kayıt vaktinden önce sınav sonucu açıklayıp sıranın yedeklere geçmesi sağlanır.
Hala kontenjan diye takmış durumdasınız.

Okula gitmemeniz bir sorun değil. Okula başvuru için gerekli belgeleri alacak kadar gitseniz yeter.
Bilgilendirme için teşekkürler.