MYP ile yatay geçişte kontenjan sayısı ne kadar oluyor?

cemkaraca 49

Üstün
Sanırsam kontenjan sayısı bölüm kontenjanının %30'u kadar oluyor. Benim gitmek istediğim bölümün kontenjanı 30. Yani 9 MYP kontenjanı olacak. Ama bu kontenjan her sene kesin açılıyor mu? Mesela bir üniversite biz bu sene MYP ile öğrenci almayacağız deme özgürlüğüne sahip mi? Geçmek istediğim bölüm şuanda 8-9 üniversitede var ama puanım 2 üniversiteye yetiyor. O yüzden emin olmak için soruyorum. Teşekkürler.

YÖK'ün EK Madde-1 kurallarına göre uygulanır.

Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfıiçin 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında(ÖSYS/YKS/ÖZYES) öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmasına(Örneğin; ÖSYS/YKS Kılavuzunda Kontenjanı 120 olan bir program için %30 u kadar 36kontenjan ayrılacak iken, kontenjanı 400 olan bir program için %30'u 120 olmasına rağmen90 kontenjan ayrılacaktır.), Devlet üniversitelerine YKS Depremzede Aday Kontenjanı ilekayıt yaptıran öğrencilerin ilgili yılın kılavuzunda depremzede kontenjanı ayrılan diğer devletüniversitelerindeki Depremzede Aday Kontenjanı olan programlara başvuru yapabilmesine,Depremzede Aday Kontenjanı ile başvuran aday olması durumunda ilgili yılın YKSKılavuzundaki Depremzede Aday Kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmasına, DGS,ALÜGS Sınav sonuçları ile başvuran aday olması durumunda ilgili sınavın kılavuzlarındakikontenjanın %30'u kadar kontenjan ayrılmasına (ilgili yılın kılavuzundaki (DGS/ALÜGS/YKSDepremzede Aday Kontenjanı) programın kontenjanının %30'un hesaplanmasında 1'inaltındaki sayılar 1'e tamamlanır. Virgülden sonraki kısım 5'ten küçükse alttaki tam sayıya, 5ve yukarısında ise bir üst tam sayıya tamamlanır. Örneğin; DGS kontenjanı 2 olan birprogramın ek madde 1 kontenjanı 1 iken, DGS kontenjanı 5 olan bir programın Ek Madde1 kontenjanı 1,5'tan 2 olarak belirlenir.)

İlgili madde değişmiş olabilir ama bildiğim bilgi için size attığımın kaynağı:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…