Bilgisayar mühendisliği bir üniversitede profesör sayısı daha fazla olursa o üniversitenin kalitesi daha mı iyi? Böyle bir şey var mı? Profesör gelmiş geçmiş, oralara kadar emek vermiş. Bir üniversitede bilgisayar mühendisliğinde ne kadar profesör varsa o kadar iyi midir?

Maymun rektör olmak, maymun torpili yapmak, maymun evde turşu yapan akrabalarını üniversitede yeni bölüm açıp profesör yapmak. Maymunun kızı olmak Babişko Asuman. Kalite önemli. İsim vermek istemediğimden maymun diyorum gerçi yakışıyor da.

Alakasız. Önemli olan profesörün kalitesi sayısı değil.
ODTÜ, İTÜ desek nasıl olur?
Maymun rektör olmak, maymun torpili yapmak, maymun evde turşu yapan akrabalarını üniversitede yeni bölüm açıp profesör yapmak. Maymunun kızı olmak Babişko Asuman. Kalite önemli. İsim vermek istemediğimden maymun diyorum gerçi yakışıyor da.
Akademisyenler çoğunluğunun dayısı mı var diyelim o zaman? Yukarıda da dediğim gibi ODTÜ, İTÜ. Buraya da torpille giren var mı?

ODTÜ, İTÜ desek nasıl olur?

Akademisyenler çoğunluğunun dayısı mı var diyelim o zaman? Yukarıda da dediğim gibi ODTÜ, İTÜ. Buraya da torpille giren var mı?
Turkiye'de Prof. unvani tasiyanlarin bak bakalim kac tanesinin uluslararasi yayini var? Bunlarinki tamamen kagit uzeri unvan. Sahte diploma skandalini da unutmamak gerek.

Lisede bir hocamız vardı. Yıllarca hem halk eğitimde hem de öğretmen olarak çalışmış biri. Ancak bilgisayarın b'sinden anlamıyor. Teknolojiyle uzaktan yakından alakası yok. Kod yazmayı bilmiyor. “Kitaptakini açın, yazın, uygulayın,” diyor. Eğer kendisi yapamazsa, kodu hatalı buluyor.

Şimdi böyle bir ortamda bu insanların aldığı diplomalar ne kadar geçerli olabilir? Bu kişiler halk eğitimde eğitim verip, insanlara sertifika dağıtıyor. Hatta sana şunu açıkça söyleyeyim: @Nefs İlmi Etiketlediğim arkadaş, Türkiye’deki birçok profesörden daha fazla kitap okumuş biridir tahminimce.

Sen Bilgisayar Müh istiyorsan bunun hiçbir önemi yok. 500 defa da yok. Bir yazılımcının en güçlü silahı network ve kendini geliştirmesidir. TR'de kaç tane Bilgisayar Mühendisi Profesör varsa getir olay yine o öğrencinin topluluklarda bulunması, kendini geliştirmesi ve projesinde bitecek.

İster ODTÜ ister Harward istersen Oxford, YALE vb oku. Olay üstteki son cümlede bitecek Bilgisayar Mühendisi öğrencisi için.

Lisede bir hocamız vardı. Yıllarca hem halk eğitimde hem de öğretmen olarak çalışmış biri. Ancak bilgisayarın B'sinden anlamıyor. Teknolojiyle uzaktan yakından alakası yok. Kod yazmayı bilmiyor. “Kitaptakini açın, yazın, uygulayın,” diyor. Eğer kendisi yapamazsa, kodu hatalı buluyor.

Öyle hocaları çok duydum. Meslek lisesinde bir şey öğrettikleri yok diye biliyorum.

Şimdi böyle bir ortamda bu insanların aldığı diplomalar ne kadar geçerli olabilir? Bu kişiler halk eğitimde eğitim verip, insanlara sertifika dağıtıyor.

Ben halk eğitim merkezinden PC işletmenliği sertifika aldım. Dersi anlatan hoca "GDDR6 RAM çıkmış." dedi. Ben buna ne diyeyim şimdi?

Türkiye'de Prof. Unvani tasiyanlarin bak bakalim kac tanesinin uluslararasi yayini var? Bunlarinki tamamen kagit uzeri ünvan. Sahte diploma skandalini da unutmamak gerek.

Sahte diploma ve torpil en geçerli yol. Ama bir üniversite de olsa ODTÜ veya İTÜ içinden çıkmaz mı? Bu hocalarda mı öyle? Baktığımda uluslararası yayınları var. Bu ODTÜ veya İTÜ dediğimiz yerler de böyleyse bilgisayar mühendisi hocası acaba nereden çıkacak? Çıkar da nadir. İşte nadir...

Sen Bilgisayar Müh istiyorsan bunun hiçbir önemi yok. 500 defa da yok. Bir yazılımcının en güçlü silahı network ve kendini geliştirmesidir. TR'de kaç tane Bilgisayar Mühendisi Profesör varsa getir olay yine o öğrencinin topluluklarda bulunması, kendini geliştirmesi ve projesinde bitecek.

İster ODTÜ ister Harward istersen Oxford, YALE vb oku. Olay üstteki son cümlede bitecek Bilgisayar Mühendisi öğrencisi için.
Hocam, usta-çırak ilişkisi bana göre daha iyi. Liseden çıkıp çok iyi yerlere gelen var ama sayısı %2-%3 falan.