Türkiye'de hangi üniversiteler akademisyen olacaksan yurt dışı deneyimin olsun diyor? ODTÜ/İTÜ/BOUN kesin zaten. Yıldız Teknik ve Hacettepe'de bunların içine giriyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Torpilsiz üniversitelerin sayısını toplasan 10'u geçmez herhalde. Anadolu üniversitelerinin bir tanesinde bile torpilsiz iş yapılmaz. Bizzat arkadaşlarımdan yakın zamanda girenleri biliyorum. İstanbul, Ankara, İzmir'de en iyi denecek üniversitelerimizde diğer illere göre torpil azdır, o kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Torpilsiz üniversitelerin sayısını toplasan 10'u geçmez herhalde. Anadolu üniversitelerinin bir tanesinde bile torpilsiz iş yapılmaz. Bizzat arkadaşlarımdan yakın zamanda girenleri biliyorum. İstanbul-Ankara-İzmir'de en iyi denecek üniversitelerimizde diğer illere göre torpil azdır o kadar.

Torpilsiz üniversite daha az olabilir sanırım. Ama şu torpil işi kafama yatmıyor. Yani adam başka birisinin yardımıyla nasıl akademisyen olsun ki? Olan varsa da nasıl ders anlatacak?

Torpilsiz üniversite daha az olabilir sanırım. Ama şu torpil işi kafama yatmıyor. Yani adam başka birisinin yardımıyla nasıl akademisyen olsun ki? Olan varsa da nasıl ders anlatacak?
Hocam zaten birçoğu ilk önce Araştırma Görevlisi statüsünde alınıyor. Benden bir yıl sonra başka bir bölümden mezun olan arkadaşım okulunu bitirir bitirmez hemen okulun açtığı ilandan araştırma görevlisi olarak kadroya alındı. Çocuğun ALES puanı 70 küsür YDS puanı ise tam 50 puandı. Sözlü mülakatını şişirip kadroya aldılar. Bildiğim kadarıyla Araştırma görevlilerinin ders anlatma şartı da yok. Onlar görev süreleri boyunca tez, makale hocaların ayak işleriyle uğraşıyorlar. YL ve Doktoralarını tamamlıyorlar. Sonrası da malum zaten Dr. Öğretim üyesi kadrosuna geçip hoca olup derslere giriyorlar. Hani diyorsunuz ya nasıl ders anlatacak diye. Anadolu'daki üniversitelerin halini bir görseniz içler acısı maalesef. Bu üniversitelerden birinde okuyup sonradan geçişle gitmiş biriyim. Ayrıldığım üniversitedeki hocam lab'da Python'u kağıttan bakıp anlatmış bir adam..