@Epoca neden beğenmedim attınız? Sadece kişisel gelişimi ele almamak gerekir değil mi? Şehir dışında oluşacak masrafı özel okula verse aynı kapıya çıkar zaten. Uzaklaşmanın mantığı nedir?
Çocuk 2 senelik yazacağım diyor, gelmişsiniz yok yemek yapmak, ütü yapmak, sosyalleşmek diye kıstaslar sunmuşsunuz.
2026 yılında ütü yapan mı var memur vs dışında? 25 yaşındayım 1 kere yaptım o da mecburu iş görüşmesi içindi. Onu da geçtim bırak 18 yaşında çocuk ütü yapmayı öğrensin kaç dakikasına mal olacak?
Yemek yapmanın nesi zaman alıyor? Tavuklu makarna evde yapması max 30 dakika hayatı mı kaçıracak bu çocuk sırf yemek yaptı diye ? dünya üzerinde yaklaşık 5 milyar insan her gün hayatı kaçırıyor bu mantıkla. Ya da bu arkadaşın annesi muhtemelen her gün durdurak bilmeden yemek yapıyor, O kadının eksiği ne? ona neden önüne hazır gelmiyor da 18 yaşında elemanın önüne hazır konuyor mesela? daha mı iyi?
Oysa her gün yeni stilde yemek yapacak belki de gastronomiye ilgisi olduğunu fark edecek özel güvenlik yerine gidecek x restoranda çırak bile olacak hayatın insanı nereye götüreceğini nerden bu kadar kestirebiliyorsunuz?
In big 2026 we have whatsapp. Arkadaşına mesaj atıyorsun şu saatte şurada ol görüşelim diye ve görüşebiliyorsunuz. Deneyin.
Yahu hiçbir şey öğrenmese, Çamaşır yıkayıp katlamayı öğrenecek. ben 4 sene KYK'da yaşadım her sene en az 20-30 kişiye çamaşır makinesi nasıl kullanılıyor bunu öğrettim. Tıpkı ilk senemde bana öğrettikleri gibi.
Yukarda bi arkadaş da klasik kyk yemekleri eleştirisi yapmış. Marketlerde uzun yıllardır Salata, konserve hindi, ton balığı gibi ürünler satılıyor, o günkü menü hoşuna gitmediyse gidersin salatanı yapar geçersin bu kadar kafaya takılacak bi şey yok ortada. Gören de sizi ölene kadar KYK'ya tıkıyorlar sanacak. Bi zahmet KYK'da kalarak görece olarak vasat zorluğu gör ki yarın öbür gün mezun olup hayatını kurduğunda eşine bön bön bakma ya da her gün anneni arayıp anne bu nasıl yapılacak yav diye kadını darlama. Kazık kadar adamsınız ya güya.
ben KYK'ya başladığımda 4 kişi, çıktığımda 6 kişiydim. Hayatımda ilk defa toplu alanda özel hayatsız yaşadım, adabı öğrendim büyüğünle nasıl küçüğünle nasıl konuşur arkadaşlık kurulur, bi kişi için neler önemli neler değil onu gördüm, Türkiye'de erkek çocuklarının ekseriyetimizin ne kadar "geri zekalı" olduğuna şahit oldum.
Herkes Annesinin Kuzusu Türkiye'de buna şüphe yok. Bi el yağda bir el balda.
Ama bi' zahmet o KYK havasını solu ki Türkiye'de tek anasının kuzusu sen değilsin onu öğren.
Kişisel gelişim, 2 ay spor salonuna gidip odanda ya da dışarda takılırken arka planda çamaşırın katlanıp, yemeğin yapılıp, eşyaların ütülenip görünen ve görünmeyen her türlü ihtiyacın bir kimse tarafından giderilirken edinilmiyor.