İyi Sosyaller. Bu yıl YKS sınavına girdim ve sınavım beklediğimden iyi geçti. Kastamonu'da birkaç yer yazdım ve çıkma ihtimali yüksek. Eğer çıkarsa düzgün bir internet ve özgürlük adına kiralık eve geçeceğim. Ne önerirsiniz? Aracım olacak ve çalışmıyorum.

Üniversitenin ilk senesi bana kalırsa KYK'de kalınmalı veya başka bir yurtta. Hem alışma dönemi hem de bir ev arkadaşı bulabileceğin bir zaman dilimi olacak. 2. sene ev tutmak daha mantıklı.

Bana kalırsa öğrenci olarak çok mantıklı değil eve çıkmak hani özgürliği falan okey de ev işi yemek cart curt çok vakit alır, 4 5 kişiyle kalmak sorun olmazsa yurt en mantıklısı.

Üniversitenin ilk senesi bana kalırsa KYK'de kalınmalı veya başka bir yurtta. Hem alışma dönemi hem de bir ev arkadaşı bulabileceğin bir zaman dilimi olacak. 2. sene ev tutmak daha mantıklı.

Bana kalırsa öğrenci olarak çok mantıklı değil eve çıkmak hani özgürliği falan okey de ev işi yemek cart curt çok vakit alır, 4 5 kişiyle kalmak sorun olmazsa yurt en mantıklısı.

Ev işleri ve yemek yapma kısmına epey aşinayım o işler benim için kolay.
Hayir ev sahibinden habersiz olur mu knk? 😂 Ev sahibi musaade etmese zaten devredemez. Bak sen instagram itiraf sayfalari olur universitelerin onlari takip et. Ögrencilerin hizli etkilesime girdigi yerler oralar.

O zaman bunun eksisi ne oluyor?

Esyalar pis kokabilir ev kokabilir. Saglam bir temizlik yapmadan girilmemeli mesela. Bunun bir eksisi oldugunu dusunmuyorum cunku elin mahkum. Maddi yonden sıkıntın yoksa sifir daire tutarsin.

Yok hocam zaten büyük bir temizlik işine girişilecek dip köşe ev tutulduğunda. Şimdi sıfır daire diye de 25 ve üstü kira vermeye değmez bence.

Verilebilecek en iyi öneri çevreni iyi tutman. Gerekirse tek takıl yalnız kal ama kötü kişilerle arkadaş olma. Üniversite ortamı biraz çıkar ilişkilerine bakar. Evin araban olduğunu gören sana yanaşmaya çalışacak. Kanka bizi şuraya götürsene, kanka bizi alsana gezelim, kanka senin evde kalalım mı, kanka senin evde parti verelim kızlar gelir tarzı tipler çok. Ben aile evinde kalıyorum, derslere kendi aracımla gidiyorum. Senenin başında rastgele tanıştığım birisi arabayla gelip gittiğimi öğrenince sürekli beni şuraya bırakır mısın falan demeye başlamıştı. Bir kaç kere bırakamam deyince sormayı bıraktı. En başından tepkini belli etmen gerekiyor yoksa peşini bırakmıyorlar.

Verilebilecek en iyi öneri çevreni iyi tutman. Gerekirse tek takıl yalnız kal ama kötü kişilerle arkadaş olma. Üniversite ortamı biraz çıkar ilişkilerine bakar. Evin araban olduğunu gören sana yanaşmaya çalışacak. Kanka bizi şuraya götürsene, kanka bizi alsana gezelim, kanka senin evde kalalım mı, kanka senin evde parti verelim kızlar gelir tarzı tipler çok. Ben aile evinde kalıyorum, derslere kendi aracımla gidiyorum. Senenin başında rastgele tanıştığım birisi arabayla gelip gittiğimi öğrenince sürekli beni şuraya bırakır mısın falan demeye başlamıştı. Bir kaç kere bırakamam deyince sormayı bıraktı. En başından tepkini belli etmen gerekiyor yoksa peşini bırakmıyorlar.

Üniversitede okuyanların çoğunda araba var mı?

Verilebilecek en iyi öneri çevreni iyi tutman. Gerekirse tek takıl yalnız kal ama kötü kişilerle arkadaş olma. Üniversite ortamı biraz çıkar ilişkilerine bakar. Evin araban olduğunu gören sana yanaşmaya çalışacak. Kanka bizi şuraya götürsene, kanka bizi alsana gezelim, kanka senin evde kalalım mı, kanka senin evde parti verelim kızlar gelir tarzı tipler çok. Ben aile evinde kalıyorum, derslere kendi aracımla gidiyorum. Senenin başında rastgele tanıştığım birisi arabayla gelip gittiğimi öğrenince sürekli beni şuraya bırakır mısın falan demeye başlamıştı. Birkaç kere bırakamam deyince sormayı bıraktı. En başından tepkini belli etmen gerekiyor yoksa peşini bırakmıyorlar.

Çok haklısın.

En başından yemek söylemeye alışma. Yemek platformları bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum artık ama her dönem başı güzel kampanyalar yapıyor. Bir kere dışarıdan söylemeye alıştığında masrafının %80'i dışarıdan yemeğe gidiyor. Evde yap. Ayrıca üniversitede ilk tanıştığın arkadaş grubu 4-5 yıl boyunca seninle olacak diye bir şey yok. Ben tanıştığım 3. arkadaş grubu ile dost olmuştum. Yıllardır devam eder dostluğumuz. Kimseye yamanmak zorunda değilsin. Ortammış cartmış curtmuş boşver. İlgini çeken topluluklara katıl ve aktif ol. Sadece üniversitenin kulüpleri değil, artık çoğu belediye de her telden etkinlik yapıyor. Eğer teknik bir bölümün varsa bölgenin Kalkınma Ajansı gibi kurumlarının etkinliklerini de takip et.

Kimseyle not paylaşmak zorunda değilsin ama şahsen üniversitede dramalar, küslükler resmen liseye döndürüyor yükseköğrenimi. Ben paylaşırdım. Zaten yüksek üniversiteler olmadığı sürece pek rekabet ortamı olmuyor. Bir iki kişi arasında oluyor rekabet.

Bunu bağlayarak son bir not ekliyorum. Kimseye güvenip kimsenin arkasından konuşma. O an yakının diye başkası için söylediğin şey bir anda sana karşı bir koz olabiliyor. Herkes çok medyatik. En iyisi üniversitede işine bakıp kafa dengi bir-iki arkadaş veya sevgili bulup kendi halinde takılmak.

Üniversitede okuyanların çoğunda araba var mı?
Hayır bu sebeple kimin arabası varsa okul bitene kadar o kişilere yanaşıyorlar zaten, eğer özel okula gideceksen genelde çoğunda oluyor araba. Ben bir sene geç başladığım için ehliyetimi lise sonda almıştım. Arabam yokken sürekli birlikte olduğum insanları evinden alıp evine bırakırdım gezerdik. Arabam yokken de samimi olduğumuz için kötü düşünmedim. Lise bittikten sonra hiçbiriyle görüşmedik herkes kendi ehliyetini aldı sonra. Sonrasında da üniversite de daha beter olacağını bildiğimden kimseyi arabama almadım en başından, zaten arabam kıymetli çok takığım binen kişilerin aynı özeni göstermeyeceğine eminim. Bu sebeplerden dolayı kimseyi arabama almıyorum, sürekli bir bahane uyduruyorum.