Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Öğrenciyim ve paraya ihtiyacım vardı. Tam bu sırada N Kolay'dan “Arkadaşını davet et, 2.000 TL’ye kadar kazan” içerikli bir SMS geldi. Sevindim ve hemen uygulamaya girip şartlara baktım. Arkadaş, davet sonrası üye olduğunda ertesi gün sanal karta para yatıyormuş. Bu kısım güzel çünkü diğer bankalar genelde çok daha geç ödüyor.

Ancak yaş şartını okuyunca hayal kırıklığına uğradım. Kampanyadan 24 yaş altı kullanıcılar yararlanamıyor. 55 yaş üstünü anlarım ama 18 yaşını doldurmuş birinin de bu kampanyadan dışlanması bence pek mantıklı değil. Bu yaş sınırı sizce de garip değil mi?

IMG_20250702_111957.webp

Öğrenciyim ve paraya ihtiyacım vardı. Tam bu sırada N Kolay'dan “Arkadaşını davet et, 2.000 TL’ye kadar kazan” içerikli bir SMS geldi. Sevindim ve hemen uygulamaya girip şartlara baktım. Arkadaş, davet sonrası üye olduğunda ertesi gün sanal karta para yatıyormuş. Bu kısım güzel çünkü diğer bankalar genelde çok daha geç ödüyor.

Ancak yaş şartını okuyunca hayal kırıklığına uğradım. Kampanyadan 24 yaş altı kullanıcılar yararlanamıyor. 55 yaş üstünü anlarım ama 18 yaşını doldurmuş birinin de bu kampanyadan dışlanması bence pek mantıklı değil. Bu yaş sınırı sizce de garip değil mi?

Eki Görüntüle 159643
Yaş sınırları, genellikle iki ana nedene bağlı olarak belirlenir:

1. Hukuki Sorumluluk: Genç kullanıcıların finansal kararlar vermesi ve işlemler gerçekleştirmesiyle ilgili yasalardan kaynaklanan sorumluluklar. 18 yaş altındaki bireyler, çoğu ülkede yasal açıdan tam anlamıyla erişkin değil ve bu nedenle finansal işlemler yapmaları kısıtlanabilir.

2. Risk Yönetimi: Finansal kuruluşlar, genç kullanıcıların deneyimsizlikleri nedeniyle risklere karşı daha savunmasız olabileceğini düşünüyor olabilir. Yaş sınırlamaları, bu riskleri azaltmak için uygulanıyor.

Bu bağlamda, 24 yaş altı kullanıcıların kampanyadan yararlanamaması, bu tür bir risk yönetimi ve yasal gereklilikler ile ilgili olabilir.