SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de takım kalitesinden çok anlamıyorum hocam ama bence çok dandik bir şeyler almazsanız her türlü takım iyidir gibi. Tütün konusundaysa bulabilirseniz "Al Fakher" veya "Adalya" markaları bence en iyileridir; her kafeye gittiğimizde veya kendimiz yapacağımız zaman özellikle sorup öyle alırız ki hep bildiğimiz kafelere veya dükkanlara gideriz zaten.

O takım tam titanyum değil, piyasada orijinal titanyum zor bu fiyatta. Çeliği titanyum ile kaplıyorlar. Direkt çelik takım al, daha iyi. E23-24-25 bunlara bakabilirsin. Mr EDS iyi marka, TR şartlarında F/P olarak alabileceğin en ideal marka. Ben de E29 BOSS kullanıyorum, sık içmediğim için tavsiyelerimin aksine benimkisi alüminyum. Mutlaka çelik takım almanız gerekiyor çünkü çelik takımlar koku yapmaz, çabuk ısınmaz ve uzun ömürlüdür. Nargilede boydan çok işlev önemli, el kadar takımdan masayı kaplayacak duman da çıkarırsınız, lüleyi sağlam yaparsanız.

Lüle güzel, kömür de 28 yerine 26 mm tercih edersen daha iyi olur; 3 tane koyarsan her közlükte 28 tam oturmayabilir.

Mutlaka buzlu marpuç denemenizi de tavsiye ederim.

Suyuna da buz atarsanız yazın müthiş oluyor, ejderha nefesi gibi. Tütün olarak başlangıçta klasiktir, Adalya Love 66 ile başlayabilirsiniz. Pişmiş şeftali tavsiye ederim bir de, yaz favorilerimden. Bir de bu lüle için közlük almanız lazım, folyodan çok daha rahat. Mr EDS'den alabilirsiniz onu da.

O takım tam titanyum değil, piyasada orijinal titanyum zor bu fiyatta. Çeliği titanyum ile kaplıyorlar. Direkt çelik takım al, daha iyi. E23-24-25 bunlara bakabilirsin. Mr EDS iyi marka, TR şartlarında F/P olarak alabileceğin en ideal marka. Ben de E29 boss kullanıyorum, sık içmediğim için tavsiyelerimin aksine benimkisi alüminyum. Mutlaka çelik takım almanız gerekiyor çünkü çelik takımlar koku yapmaz, çabuk ısınmaz ve uzun ömürlüdür. Nargilede boydan çok işlev önemli, el kadar takımdan masayı kaplayacak duman da çıkarırsınız, lüleyi sağlam yaparsanız.

Lüle güzel, kömür de 28 yerine 26 mm tercih edersen daha iyi olur; 3 tane koyarsan her közlükte 28 tam oturmayabilir.

Mutlaka buzlu marpuç denemenizi de tavsiye ederim.

Suyuna da buz atarsanız yazın müthiş oluyor, ejderha nefesi gibi. Tütün olarak başlangıçta klasiktir, adalya love 66 ile başlayabilirsiniz. Pişmiş şeftali tavsiye ederim bir de, yaz favorilerimden. Bir de bu lüle için közlük almanız lazım, folyodan çok daha rahat. Mr EDS'den alabilirsiniz onu da.

Hocam ilk öncelikle bilgiler için çok sağ olun dışarıda içtiğimde bir süreden sonra çok boğazımı yakmaya başlıyor nedeni ne acaba bir de kömürü söndürüp tekrar ısıtıp devam edebilir miyim?

Hocam ilk öncelikle bilgiler için çok sağ olun dışarıda içtiğimde bir süreden sonra çok boğazımı yakmaya başlıyor nedeni ne acaba bir de kömürü söndürüp tekrar ısıtıp devam edebilir miyim?
Boğazının yanma nedeni tütünün yanması, 3 köz bıraktılarsa veya yavaş içtiyseniz o yüzden nargile yanıyor. Lüle ısınana kadar 5-10dk 3 köz sonrasında 2 köze düşmeniz gerekiyor. Eğer tütün çok yanmadıysa kurtarmak için közü üstünden alın, nargileyi hafif çekip sonrasında terse üfleyin bu şekilde hafif çek hafif it şeklinde içerdeki dumanı tahliye edin. Sonra közü tekrar koyun eğer acı tat gelmeye devam ediyorsa tütün kömür olmuştur yeni lüle yapmanız lazım. Fakat bu durum 2 közde bile oluyorsa içim hızı, tütündeki şerbet, folyo kalınlığı, közlük varsa tütüne yükseklik olarak mesafesi gibi etkenlerde önemli.

Boğazının yanma nedeni tütünün yanması, 3 köz bıraktılarsa veya yavaş içtiyseniz o yüzden nargile yanıyor. Lüle ısınana kadar 5-10dk 3 köz sonrasında 2 köze düşmeniz gerekiyor. Eğer tütün çok yanmadıysa kurtarmak için közü üstünden alın, nargileyi hafif çekip sonrasında terse üfleyin bu şekilde hafif çek hafif it şeklinde içerdeki dumanı tahliye edin. Sonra közü tekrar koyun eğer acı tat gelmeye devam ediyorsa tütün kömür olmuştur yeni lüle yapmanız lazım. Fakat bu durum 2 közde bile oluyorsa içim hızı, tütündeki şerbet, folyo kalınlığı, közlük varsa tütüne yükseklik olarak mesafesi gibi etkenlerde önemli.

Kömürü değiştirince o yanma tadı geçiyordu.

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum sağlam bir çelik takım almanız daha iyi olacaktır. Lüle olarak şahsen funel tip ben tercih etmiyorum, klasik olanlar daha keyifli. Neden dersende bana göre çok daha hızlı bitiyor aroması klasiğe göre.

E bu lüleye bir de hmd almak lazım onda da bunu önerebilirim. Ki 28mm büyük gelebilir, 26mm köz al aşağıdaki resimdeki gibi bir orta iki yan olacak şekilde toplamda 3 köz koy bırak 5/10dk demlensin ardından bir tanesini indirip keyifle içmeye başla. Bilki nargiledeki dumandan içerdeki boru gözükmüyorsa yavaştan gidici, duman içerisinden gözükmeye devam ediyorsa gayet iyi durumda bir nargile vardır elinde.

1773690641469.webp

Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum sağlam bir çelik takım almanız daha iyi olacaktır. Lüle olarak şahsen funel tip ben tercih etmiyorum, klasik olanlar daha keyifli. Neden dersende bana göre çok daha hızlı bitiyor aroması klasiğe göre.

E bu lüleye bir de hmd almak lazım onda da bunu önerebilirim. Ki 28mm büyük gelebilir, 26mm köz al aşağıdaki resimdeki gibi bir orta iki yan olacak şekilde toplamda 3 köz koy bırak 5/10dk demlensin ardından bir tanesini indirip keyifle içmeye başla. Bilki nargiledeki dumandan içerdeki boru gözükmüyorsa yavaştan gidici, duman içerisinden gözükmeye devam ediyorsa gayet iyi durumda bir nargile vardır elinde.

Eki Görüntüle 233469

Hocam bunlarda altına folyo çekip delmem gerekiyor değil mi?

Hocam bunlarda altına folyo çekip delmem gerekiyor değil mi?

Attığın lülenin köşelerinde çıkıntılar var, onu alırsan attığum Hmd'yi alıp direkt üstüne koyacaksın folyo falan çekmene gerek yok. Ama klasik tarzda alırsan ister folyo delip üstüne elek koyarsın, istersen uyumlu bir lotus vari bir hmd kullanırsın, istersen çoğu kafede kullanılan lüleye uygun elekli yanmazla yaparsın orası tamamen sana kalıyor.

Şahsen ben uzun süreli içimleri tercih ettiğim için klasik lüle üstüne folyo+elek koyuyorum közleri de ona göre ayarlayım uzun süreler 1,5/2 saat kesintisiz içiyorum.

Attığın lülenin köşelerinde çıkıntılar var, onu alırsan attığum Hmd'yi alıp direkt üstüne koyacaksın folyo falan çekmene gerek yok. Ama klasik tarzda alırsan ister folyo delip üstüne elek koyarsın, istersen uyumlu bir lotus vari bir hmd kullanırsın, istersen çoğu kafede kullanılan lüleye uygun elekli yanmazla yaparsın orası tamamen sana kalıyor.

Şahsen ben uzun süreli içimleri tercih ettiğim için klasik lüle üstüne folyo+elek koyuyorum közleri de ona göre ayarlayım uzun süreler 1,5/2 saat kesintisiz içiyorum.

Dıkkate alacağım hocam sağ olun.