2 tane N300 hatri sayilir ses yapar, bunu goz onunde bulundurup alin o diskleri.
Alternatif olarak WD Red'ler daha sessizler ancak yeni uretim duz Red'leri WD, birkac sene once SMR yapti. Bu yuzden Red Plus veya Pro almadiginiz surece Red onermem acikcasi.
Toshiba tarafinda 5400 RPM, NAS klasmaninda disk modeli hatirladigim kadariyla yok. S300 var ancak o WD Purple gibi surveillance amacli diskler.
Bu arada NAS icin WD Purple gibi surveillance amacli diskler NAS icin (fiyat makulsa) gayet alinabilir. Reddit'de ufak bir aramayla gorebilirsiniz, yillarca NAS'larini WD Purple disklerle sorunsuz kullananlar var. Yillardir Purple'larin zaten firmware degisikligi yapilmis Red olduklari soyleniyor, hala CMR olmalari da bir tik bunu dogruluyor gibi. Bilemiyorum, orasi size kalmis. Bu diskler kagit ustunde surekli okuma yapmaktansa, yazma yapmayi daha cok severler.
Bende de 1 tane 3TB P300, 1 tane de 3TB WD30EFRX var. P300'u rahatlikla duyabiliyorum ancak WD30EFRX oldukca sessiz, sadece biraz spin-up sesi var, onu da zaten NAS'da neredeyse asla duymayacaksiniz.
Edit: Simdi baktim, S300 6TB'in fiyati guzelmis. Saticisi da Gaming.gen.tr. Ben yerinizde olsam gomulurdum ama, karar tabii sizin.