Pizzacı Çocuk

Çalışkan
Selam,

OpenWrt destekli güçlü bir router arıyorum. Fiyat önemli değil, stabil çalışması ve uzun süre güncelleme desteği alması benim için öncelik.

İsteklerim:
  • Fiber internet için gigabit WAN/LAN desteği.
  • Güçlü CPU + yeterli RAM.
  • OpenWrt üzerinde DPI engellerini aşmaya yönelik paketler (wireguard, WARP, obfs4proxy, shadowsocks, UDP2RAW vb.) Rahatça kurulabilmeli.
  • Nas cihazları ile uyumlu sorum çıkarmayacak.
Kısacası hem nas kurulumu için güçlü hem de DPI engellerini aşabilecek OpenWrt uyumlu bir router arıyorum.

Kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz modelleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

OpenWrt destekli güçlü bir router arıyorum. Fiyat önemli değil, stabil çalışması ve uzun süre güncelleme desteği alması benim için öncelik.

İsteklerim:
  • Fiber internet için gigabit WAN/LAN desteği.
  • Güçlü CPU + yeterli RAM.
  • OpenWrt üzerinde DPI engellerini aşmaya yönelik paketler (wireguard, WARP, obfs4proxy, shadowsocks, UDP2RAW vb.) Rahatça kurulabilmeli.
  • Nas cihazları ile uyumlu sorum çıkarmayacak.
Kısacası hem nas kurulumu için güçlü hem de DPI engellerini aşabilecek OpenWrt uyumlu bir router arıyorum.

Kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz modelleri paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler 🙏

İnternetin kaç Mbit ve bufferbloat testinden kaç alıyorsun ayrıca cihazda VPN protokolü olarak OpenVPN mi yoksa WireGuard mı kullanmak istiyorsun.

Elinizde kullanmadığınız bir esktra bilgisayar varsa herhangi bir sunucu mağazasından 1000 TL civarına Intel I350-T4 kartı alıp kendi router'ınızı kurabilirsiniz. Ben böyle yaptım. Normal x86 OpenWRT dökümanını okuyun. Eğer NAS LAN portunuz 2.5G ise bir adet TP-Link TX201 de alıp Router-NAS 2.5G bağlantı yapabilirsiniz. 600-700 TL civarı o da. Bu en güçlü sonuç olur. Router işlemcisi ile normal işlemci kıyaslanamaz. Hele bu kadar işlemci ağırlıklı bypass araçları çalışacaksa. Aynı zamanda SQM bile yapabilirsiniz ve işlemciye göre hiçbir sıkıntı çıkmaz. Benim router işlemcim i3 10100. SQM, WireGuard, wstunnel hepsi birlikte CPU halen çok rahat.

Yanlış hatırlamıyorsam Keenetic router'larda opkg ile OpenWRT paketleri yüklenebiliyor. Yani zapret vb istediğiniz her şeyi yükleyebilirsiniz. Aynı OpenWRT gibi. opkg zaten OpenWRT'nin paket dağıtıcısı. Keenetic Hero veya Titan modellere bakabilirsiniz üst seviye. Ben de Hero da var. Hiç uğraşmayıp Hero alıp unutmak en kolayı.

Bunlar dışında en az 4 çekirdekli hatırladıklarım Xiaomi AX9000, ASUS RT-AX89X, Xiaomi AX3600. OpenWRT'nin ToH sayfasına bakmanız daha faydalı olur.

İnternetin kaç Mbit ve bufferbloat testinden kaç alıyorsun ayrıca cihazda VPN protokolü olarak OpenVPN mi yoksa wireguard mı kullanmak istiyorsun.

B skoru alıyorum mobilden yeni taşınıyorum 1000-1000 simetrik internetim var ekonomim iyi güzel bir modem istiyorum zapret vb kurmak istiyorum.

Elinizde kullanmadığınız bir ekstra bilgisayar varsa herhangi bir sunucu mağazasından 1.000 TL civarına Intel I350-T4 kartı alıp kendi router'ınızı kurabilirsiniz. Ben böyle yaptım. Normal X86 OpenWrt dokümanını okuyun. Eğer nas lan portunuz 2.5G ise bir adet TP-Link TX201 de alıp router-nas 2.5G bağlantı yapabilirsiniz. 600-700 TL civarı o da. Bu en güçlü sonuç olur. Router işlemcisi ile normal işlemci kıyaslanamaz. Hele bu kadar işlemci ağırlıklı bypass araçları çalışacaksa. Aynı zamanda SQM bile yapabilirsiniz ve işlemciye göre hiçbir sıkıntı çıkmaz. Benim router işlemcim i3 10100. SQM, wireguard, wstunnel hepsi birlikte CPU halen çok rahat.

Yanlış hatırlamıyorsam Keenetic router'larda opkg ile OpenWrt paketleri yüklenebiliyor. Yani zapret vb istediğiniz her şeyi yükleyebilirsiniz. Aynı OpenWrt gibi. Opkg zaten OpenWrt'nin paket dağıtıcısı. Keenetic Hero veya titan modellere bakabilirsiniz üst seviye. Ben de Hero da var. Hiç uğraşmayıp Hero alıp unutmak en kolayı.

Bunlar dışında en az 4 çekirdekli hatırladıklarım Xiaomi AX9000, ASUS RT-AX89X, Xiaomi AX3600. OpenWrt'nin toh sayfasına bakmanız daha faydalı olur.

Yapmak ile uğraşamam hocam 10-15k arası bütçem var.

B skoru alıyorum mobilden yeni taşınıyorum 1000-1000 simetrik internetim var ekonomim iyi güzel bir modem istiyorum zapret vb kurmak istiyorum.

Yapmak ile uğraşamam hocam 10-15k arası bütçem var.

Bunu almanı öneririm 2X2.5 gbit lan portu N150 işlemcisi 12 GB RAM'i 64 GB eMMC hafızası ve 512 GB SSD'si mevcut 64 GB alana OpenWrt ya da opnsense kurarsın 512 GB alanı da nas da kullanırsın ayrıca SSD eklemek için 6 tane NVMe SSD slotu mevcut.

Bunu almanı öneririm 2X2.5 gbit lan portu N150 işlemcisi 12 GB RAM'i 64 GB eMMC hafızası ve 512 GB SSD'si mevcut 64 GB alana OpenWrt'ya da opnsense kurarsın 512 GB alanı da nas da kullanırsın ayrıca SSD eklemek için 6 tane NVMe SSD slotu mevcut.

Pardon hocam 512 GB SSD yokmuş sadece 64 GB eMMC var cihazda.