Merhaba @0emiray @NanoMetre @Aras the Great @199 ve @409 yanıtınız için teşekkür ederim.
Midas üzerinden NASDAQ hissesi aldığımda aylık yatması gereken kar payı kesintisiz yatar mı?
Kãr payından kastınız temettü dağıtımı mı? Eğer öyleyse Midas sizden temettü için kesinti almıyor ama Amerikan borsasının uyguladığı vergiyi soruyorsanız onu stopajı olarak kestikten sonra kalanı size aktarır. En güzel tarafı da döviz hesabınız varsa doğrudan döviz olarak ücretsiz transefer/aktarım sağlayabilmesi.

Merhaba @kaantoker ve @NanoMetre yanıtınız için teşekkür ederim.
Evet. Temettü dağıtımını kastettim.
Türkiye İş Bankası kullanıyorum. Döviz hesabım yok.
Diyelim ki Midas'dan TL olarak AAPL hissesi satın aldım. Bankamdan nasıl Sterin hesabı açabilirim? Aylık temettü GBP olarak bankama kesintisiz yatar mı?

Merhaba @kaantoker ve @NanoMetre yanıtınız için teşekkür ederim.
Evet. Temettü dağıtımını kastettim.
Türkiye İş Bankası kullanıyorum. Döviz hesabım yok.
Diyelim ki Midas'dan TL olarak AAPL hissesi satın aldım. Bankamdan nasıl Sterin hesabı açabilirim? Aylık temettü GBP olarak bankama kesintisiz yatar mı?
Anlayamadım. Siz Amerikan borsalarından (NASDAQ ve/veya NYSE) hisse almak istemiyor musunuz? NASDAQ'dan hisse alıp Sterlin üzerinden temettü nasıl almayı planlıyorsunuz? Bence siz evvela finansal piyasaları ve kurları öğrenseniz daha iyi olacak.
Not: Hangi para biriminde hesap açmak istiyorsanız mobil bankacılık üzerinden hesap açma bölümünden istediğiniz (ve tabi bankanın tanımladığı) para biriminde hesabınızı açabilirsiniz.

Merhaba @NanoMetre NASDAQ üzerinden hisse senedi alacağım.
Amerikan borsası olduğu için Dolar hesabı açıp USD temettüsü mü alabilirim?

Merhaba @NanoMetre NASDAQ üzerinden hisse senedi alacağım.
Amerikan borsası olduğu için Dolar hesabı açıp USD temettüsü mü alabilirim?
Evet. Fakat temettü için illa Dolar hesabı açmanıza gerek yok. Dolar hesabı Midas'a Dolar yollamak ve TL çevirmeden Dolar çekmek için lazım. Yoksa Midas'a TL yollayıp, Midas üzerinden TL'nizle Dolar alır ve NASDAQ borsasından hissenizi alabilirsiniz. O da Midas üzerinden temettü verince yine TL olarak çekebilir yahut Dolar hesabı açıp direkt Dolar olarak yollayabilirsiniz. Orası tamamen size kalmış.

Hocam temettü üzerinden kesinti yapılmıyor. Bütçe fark etmeksinizin, alış ve satış işlemlerinde işlem başına 1,50 USD alıyor diye biliyorum ben.