Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Aklımda belirli bir bütçe yok; mevcut masam inanılmaz küçük, fareyi hareket ettirecek veya başka şeyler koyacak yerim çok az. Bundan daha büyük ve şık görünen bir masa arıyorum ancak ne tarz bir şey almam gerektiğinden emin olamadım.

Aklımda L tipi bir masa almak var.

Yandaki masanın devamı değil bu arada, ayrı bir masa.

Screenshot_2026-02-14-20-49-40-186_com.whatsapp.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçene de uyuyorsa ahşap, ağır ve kaliteli bir masa al veya kestir. 4 yıldır kullandığım ahşap masa yerinden oynamıyor, çok oturaklı ve dayanıklı. İyi ki zamanında yaptırmışım diyorum.

Kullandığım masa bu. Bütçe vars aböyle bir şey al veya yaptır, ömür boyu kullanırsın. Dandik suntalara veya ince metallere boşa para verme.

Bütçeniz ve masanızı koyaacağınız yer için ölçüler nedir? Özellikle L masa diyince ölçüler çok daha önemli.
Maalesef odanın ölçülerini daha önce almadım, ayın 17'sinde eve döneceğim; o zaman ölçüp yazarım.
Bütçe konusunda henüz bir şey söylemiyorum çünkü piyasaya hâkim değilim, neyin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ancak çok pahalı bir şey olmaması tercihimdir.

Yukarıdaki mesajı düzenledim, kullandığım masayı ekledim. Bir göz at, boyutunu ayarlatabiliyorsun, odana göre küçültürsün gerekirse.
Teşekkürler, evet gerçekten oldukça güzel duruyor. Aslında küçük bir bölmesi olsa tadından yenmez; koymam gereken şeyler olabiliyor ancak en kötü ihtimalle koymak için farklı bir yer bulurum.

Hocam sizin direksiyon setiniz vardı diye hatırlıyorum. 160cm bir masa alıp soluna sisteminizi sağa ise direksiyon setinizi kurabilirsiniz. Ortaya bir tane NB F80'i çakıyoruz, istediğimiz zaman sola istediğimiz zaman sağa geçiyoruz. Ben o şekilde ayarladım. Direksiyonu sürekli toplamaktan kurtuldum.

Teşekkürler, evet gerçekten oldukça güzel duruyor. Aslında küçük bir bölmesi olsa tadından yenmez; koymam gereken şeyler olabiliyor ancak en kötü ihtimalle koymak için farklı bir yer bulurum.

Masa kaya gibi, baştan söylemiş olayım. Çok ağır ve oturaklı, kaliteli. Monitör standı kullanıyorum, masaya ne kadar sert vurursam vurayım asla oynamıyor. İnce sunta masalarda bunu göremezsin, sallanıp durur. Masanın standart genişliği 180 cm, odana sığarsa hiç bozma böyle al büyük olsun, duruma göre de 160 falan yaptırabilirsin ama daha küçük yaptırma.

Hocam sizin direksiyon setiniz vardı diye hatırlıyorum. 160cm bir masa alıp soluna sisteminizi sağa ise direksiyon setinizi kurabilirsiniz. Ortaya bir tane NB F80'i çakıyoruz, istediğimiz zaman sola istediğimiz zaman sağa geçiyoruz. Ben o şekilde ayarladım. Direksiyonu sürekli toplamaktan kurtuldum.
Set almak isteyen herkese aldırıyorum ama kendime henüz alamadım maalesef. Bir süre daha alamayacak gibi duruyorum; ancak dediğiniz mantıklı, evet.

Masa kaya gibi, baştan söylemiş olayım. Çok ağır ve oturaklı, kaliteli. Monitör standı kullanıyorum, masaya ne kadar sert vurursam vurayım asla oynamıyor. İnce sunta masalarda bunu göremezsin, sallanıp durur. Masanın standart genişliği 180 cm, odana sığarsa hiç bozma böyle al büyük olsun, duruma göre de 160 falan yaptırabilirsin ama daha küçük yaptırma.
Ağır masalar zaten oldukça hoşuma gidiyor. Her ne kadar masayı almaya şimdi karar vermiş olsam da, yaşadığım ev Kıbrıs'ta olduğu için benzer bir masa bulmak sanırım tek çözümüm. Çünkü Türkiye'den getirtmem imkansıza yakın olur.