Nasıl DNS değiştirilir?

sickboyrari

Üstün
Sosyal Locası
Makaleler
1
Yer
Kaotic
Instagram'a girmek için DNS değiştirmek istiyorum, VPN veya herhangi bir DNS değiştirmeyi sağlayan uygulama önerisi istemiyorum. Direkt Wi-Fi ayarlarından DNS'i değiştirme taraftarıyım.

DNS 1 için 1.1.1.1 ve 8.8.8.8'i, DNS 2 için ise 1.0.0.1 ve 8.8.4.4'ü denememe rağmen hiçbir şekilde Instagram'a erişemedim. Bir yeri atlıyor muyum? Daha değiştirmem gereken bir şey var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Telefonda işe yaramazken PC'de işe yarıyor. (Telefon Samsung Galaxy A13 5G)

Olmaz ise ayarlardaki DNS kısmına one.one.one.one veya dns.google deneyebilirsiniz.

Ben modem arayüzümden direkt DNS atamıştım çok uzun zaman önce. Instagram'ın kapandığını da çok geç öğrenmiştim bu yüzden. 1.1.1.1 - 1.0.0.1 DNS kullanıyorum. Şimdi okudum, DNS 2 için 1.1.4.4 değil, 1.0.0.1 girmeniz lazım. Bir de böyle deneyin istersiniz.

DPI düzeyinde engel mevcut. Yalnızca DNS değiştirmek her zaman çözüm olmayabiliyor.
Yasak geldiğinden beri PC'de DNS değiştirerek erişim sağlıyorum herhangi bir sorun yaşamadım, Telefonda olmaması garip açıkcası.
NextDNS dener misiniz? Bende sorunsuz.
Nasıl kullanacağım?
Operatörün verdiği modemle DNS aktif edemezsiniz
Diğer cihazımda çalışıyor, telefonda çalışmadı.
Şimdi okudum, DNS 2 için 1.1.4.4 değil, 1.0.0.1 girmeniz lazım. Bir de böyle deneyin istersiniz.
1.0.0.1 denemiştim yazarken karıştırmışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…