Nasıl ev sahibi olunur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cakiiiiiii3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 52

cakiiiiiii3 3

Uzman
Evet, merhabalar. Yaşım 19 oldu ve artık iş hayatına başlıyorum. Kargo işi yapacağım ve geliri çok bilmemekle ev sahibi olmak istiyorum. Şimdi bu taksitle mi oluyor? Mesela aylık 50 bin ₺ vererek gitme veya peşin mi oluyor, nasıl oluyor bu düzen? Mesela arabaya baktım, geçen 36 ay taksit diyor ama 150k diyor aylık. Aylık 150 verebilecek adam zaten taksitle mi alır arabayı? Hiç böyle düşük ücretlerle taksit olmuyor mu? Cidden çok zor.

Aylık 150 verme işi genelde son aylara girildiğinde olur. İlk başlarda aylık 30k felan ödersiniz ama kargoculukla o parayı karşılayamazsınız kısacası kredi için elinizde bir miktar paranız olması gerekiyor.

Evim sistemlerine güveniyorsan eğer, 1M'luk bir ev sistemine girdin diyelim %7-8 peşin komisyon alıyorlar. Bazı kredi kartlarına bu komisyonu 3 veya 6 taksite bölebiliyorlar. Tabii bu 1 Milyonluk eve girdiğinde verdiğin peşinata göre sana kuralı veya kurasız sistem oluşturuyorlar.

Örnek; 2.5-3M bir eve gireceksin diyelim. 2M'luk kuralı sisteme girdin kalan 500-600'ü kendin ayarladın varsayıyorum. 140K komisyon verirsin peşin veya kart durumuna göre 3-6 taksit arası olabilir. Komisyona verdiğin para haricinde aylık 50-55K ödeme yapmanı istiyorlar. 23 ay içerisinde her ay çekilen kurada denk gelirse evini alabiliyorsun. Bunların haricinde kura sana çıktı diyelim, tapu harcı ödüyorsun + firma (...evim şirketi) ekspertiz ücreti de tahsil ediyor senden. Güncelde 2M 250K'lık bir evin tapu harcı 95-110K arasıdır.

Yani biraz karışık oldu ama bir sürü etken var. Eğer dersen ki ben kura sistemi ile uğraşamam 6-8 ay içerisinde evimi almak istiyorum.

Yine evim şirketlerinden birisi diyor ki bana 7 ay içerisinde hem komisyonumu hemde verdiğim kredinin %45'ini ödeyebilirsen 7. ayda evini alabilirsin diyor.

Ben bunu yazdım ama reklam amacıyla değil yapılacak masrafları ödemeleri ortalama tahmin et diye.

Banka'ya bulaşsan 1 ev kendine 2 bankaya alıyorsun zaten mevcut faizlerden dolayı maalesef.

Çevremden yaklaşık 10-15 kişi bu sistemlerden evini aldı oturuyor veya kiraya verdi.

Son düzenleme:
Vallahi hocam kura sistemleride bir garip. 4 5 sene para biriktiririm bakacagim. Taksit fslan zor muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…