Nasıl istikrarlı çalışılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan Yılmaz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 98
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

Hasan Yılmaz

Başarılı
Merhaba, 12'ye geçtim bu sene. Ciddi bir odaklanma sorunu yaşıyorum. Masanın başına ders çalışmak için oturuyorum, 10 dakika sonra kendimi başka şeyler yaparken ya da kitabı karalarken buluyorum. Günde maksimum 2 saat çalışabiliyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Sosyal medyadan uzak dur, özellikle Reels kaydırma. Yavaş yavaş hedef belirle, yanında mümkünse telefon olmasın. 30 dakika çalış, 15 dakika ara ver. Bu süreyi ders bazında artırarak ve molayı kısarak sürekli ilerlet.

İnsanın otokontrole sahip olması zaten zor bir şey. Bu devirde daha da zor bir durum.
Bu yüzden seni teşvik edecek bir arkadaş edinmen sana çok faydalı olacaktır. Hadi oyun oynayalım lole gel csye adam lazım diyenlerden kurtulup kütüphaneye gidiyorum sen de gel diyen bir arkadaş edinmeye bak.
VE evet evde ders çalışmak gerçekten zor olur. Rahat ortam diye eve gelirsen evdeki dikkat dağıtıcı ögeler seni bozar. Dikkatini dağıtacak eşyalardan tamamen arındırılmış bir ders çalışma ortamı ayarlayabilirsen bu da kütüphane gibi bir etki yaratabilir. Sadece masa kalem kitap olacak ortamda.

60sn altı herhangi bir şey izlemeyi bırak. Telefonundaki gereksiz bildirimlerin hepsini kapa. Hatta mümkünse ders çalışırken telefonu komple kapa. Kütüphaneye git. Çevrendekiler ve ortam yüzünden mecbur çalışma hissi geliyor.

Sosyal medya işini kesinlikle salman veya azaltman lazım. Telefon elini attığında ulaşabileceğin bir yerde olmamalı. Burası en önemli kısım.

Malesef bu işin net bir formülü yok. Çünkü herkes sıkılıyor. Günü zamana bölebilirsin. Öğlene kadar 2 saat, akşama kadar 2 saat, akşamdan sonra 2 saat vb. Böylece gözünü de korkutmaz. Totale vurduğunda 5-6 saat çalışmış olursun. Çalışma temposu, taktiği , sistemi bunları senin keşfetmen lazım. Açıkçası internette söylenen sistemleri sadece fikir olarak al, doğru olarak değil. İşi ciddiye alıyorsan zaten süre zamanla iyileşecek. Eğer hiç ilerleme yoksa işin ciddiyetini kendi içinde tekrar tekrar değerlendirmen lazım. Vicdan için çalışırsan hem boşa çalışmış olur hem de zamanını boşa harcamış olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…