Nasıl pazarlık yapılır?

Makaleler
23
Steam Deck 256 GB alacağım. Adama öğrenci olduğumu ve indirim yapmasını söyledim. O da 13.500'den 13.000'e indirdi. Fiyatı daha fazla nasıl indirebilirim?

Hocam diyelim ki 11.000 TL'ye inmek istiyorsun. Verebileceğin son fiyatın 10.000 olduğunu söyle. Hatta 10.000 olursa direkt alacağını bu piyasada ve ekonomide ürünlerin çok yavaş satıldığını ve 10.000 derse anında alacağını söyle. Eğer kabul ederse iyi kabul etmezse birkaç gün sonra borç alarak 11.000 olduğunu daha fazla çıkamayacağını belirt. Yüksek ihtimalle olur zaten.

En başta satıcıya fiyat belirleterek hata etmişsin bence. Kendinden emin bir şekilde istediğin fiyatı teklif et. 12.000 bence gayet güzel bir fiyat, bu yüzden hedefim bu olsun. O yüzden ben 11.500 teklif ederdim, sonra çok az daha yükseğini teklif edip bir şekilde bu fiyata en yakın rakamda anlaşmaya çalışırdım.

Bu arada, satıcının kişiliği de önemli. Bazı insanlar pazarlık yapamıyor, hatta direkt küfür bile yiyebilirsin. Bu yüzden, adam daha önce satış yapmış mı yapmamış mı, bunları da göz önünde tutarak teklif ediyorum. Saçma gelebilir ama Kingdom Come: Deliverance oynayarak bile az çok pazarlık öğrenebilirsin.

Teşekkürler. Bu konuyu güncelleyeceğim.

Yapış eline 10 000 TL teklif et elini sallaya sallaya 200 TL 200TL kademe kademe arttır bir yer de bıkıp pes edicektir oada pazarlığı bitir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…