Üniversite sınavından çok çok kötü bir puan almazsan polis meslek yüksekokuluna gidebilirsin. Sözlü ve fiziki parkura dayalı mülakattan geçersen boy kilon da tutuyorsa polis olabilirsin.

Lise'yi açıktan okuyorum. Daha bitmedi. Lise mevzunu olmasak oluyor mu? Polis olmak çok zor mu?

Liseyi oku TYT'ye gir sonra KPSS'ye girip seçmelerin olacak boy-kilo sağlık vb. bunları da geçersen kontenjanın 25-30 katı kadar kişi arasından seçileceksin. Rütbeli olmak istiyorsan polis akademisi okuman lazım "Yatılı bir şekilde 4 yıl boyunca" okuman gerekiyor böyle rütbeli olursun komiser yardımcısı olarak başlarsın artık nereye gidersen.

Okul okumayı çok sevmiyordum. Sınıfta kalınca bıraktım. Bu dediklerinizden birini yapsam. Akedemi ya da Kolej'e gitsem. Olur mu? Ve bunlar ücretsiz mi? Bu yerlere katılmak zor mu?

Akedemiye ve koleje girmek için lise mezunu ve KPSS'ye girmeniz gerekiyor yatılı okul gibi düşünün. Kolej 2 seneliktir komsiner yardımcısı olarak mezun olursunuz kolej mezunu memurlar genelde rütbe atlayamaz fakat akedemi mezunular yaş ve kıdem gereği rütbe atlayabiliyor.

Akedemiye ve koleje girmek için lise mezunu ve KPSS'ye girmeniz gerekiyor yatılı okul gibi düşünün. Kolej 2 seneliktir komsiner yardımcısı olarak mezun olursunuz kolej mezunu memurlar genelde rütbe atlayamaz fakat akedemi mezunular yaş ve kıdem gereği rütbe atlayabiliyor.

Videolar izledim. Kamburluk engel olur dedi. Moralim bozulmadı değil.

Videolar izledim. Kamburluk engel olur dedi. Moralim bozulmadı değil.

Lise arkadaşım Aksaray polis akedemi gitmişti sadece 5 ay dayanabildi. Akedemiler koleje göre çok daha ağır geçiyor.

Okul okumayı çok sevmiyordum. Sınıfta kalınca bıraktım. Bu dediklerinizden birini yapsam. Akedemi ya da Kolej'e gitsem. Olur mu? Ve bunlar ücretsiz mi? Bu yerlere katılmak zor mu?

Yani malum partili yakınınız varsa neden olmasın. Lise mezunu olmadan polis olmak istiyorsanız tek çözüm bu :giggle:

Son düzenleme: