Merhaba, artık VPN aramaktan bezdim. Hiçbiri çalışmıyor çalışsa da 10 dakikadan sonra kapanıyor açmak için 2 saat uğraşmam lazım. VPN satanlarda var ama pahalı. 1 ay için Wi-Fi parası kadar 200 TMT ödemek çok saçma. Çevremde yazılımdan anlayan pek yok. Öğretenlerde var ama onlar da 300-350 TMT'dan üzeri öğretiyorlar. Yahu altı üstü bir VPN! Neyse tüketen değil üreten olmak lazım. Ama nereden başlayacağımı bilmiyorum. Yazılım kodlama Python C+ falan bu konularda zır cahilim. Nereden nasıl başlayabilirim?
Kendin sıfırdan yapmana gerek yok, ilkbyte.com 'dan sunucu kiralayıp otomatik olarak OpenVPN kurarsan kendi VPN sunucun olur. İstersen Almanya'dan vs. yurt dışından sunucu kirala, yurt dışı VPN olsun. Sıfır olarak kod yazma işine girdin mi yazılımcı olmadan çıkamazsın, hesap makinesi değil ki bu 3-5 satır kodla halledesin
Kendin sıfırdan yapmana gerek yok, ilkbyte.com 'dan sunucu kiralayıp otomatik olarak OpenVPN kurarsan kendi VPN sunucun olur. İstersen Almanya'dan vs. yurt dışından sunucu kirala, yurt dışı VPN olsun. Sıfır olarak kod yazma işine girdin mi yazılımcı olmadan çıkamazsın, hesap makinesi değil ki bu 3-5 satır kodla halledesin
Tam ne yapmaya çalışıyorsun, pek anlamış değilim. Sıfırdan bir tane sanal özel ağ protokolü mü yapmak istiyorsun? Bunun cevabını burada bulamazsın. Önce kodlama, sistem yönetimi, ağ yönetimi falan bilmen lazım. Güçlü bir ekibin olacak, teknik bilgin gelişmiş olacak, sonra yapacaksın. Ve kolay bir şey de değil.
@14356, benim anladığım arkadaş evinde kendi VPN sunucusunu kurmak istiyor, dışarıdan sunucu kiralamak değil. Raspberry Pi alıp Linux + OpenVPN kurmak gibi.
@Bruhistan, doğru anladıysam bu iş için cebinden para illaki çıkacak. Aşağıdaki videoyu izleyebilirsin. TL olarak 1000 liranın altına çözebilirsin.
Tam ne yapmaya çalışıyorsun, pek anlamış değilim. Sıfırdan bir tane sanal özel ağ protokolü mü yapmak istiyorsun? Bunun cevabını burada bulamazsın. Önce kodlama, sistem yönetimi, ağ yönetimi falan bilmen lazım. Güçlü bir ekibin olacak, teknik bilgin gelişmiş olacak, sonra yapacaksın. Ve kolay bir şey de değil.
Çünkü yaşadığım ülkede her şey engelli. Film izleyeceğim diyorum bütün siteler kapalı. Makale/haber okuyacağım diyorum engelli. Online oyun desem onlarda engelli. 180 TMT ödüyorum internete, aldığım hizmete bak. Sadece Google'da boş beleş takılıyorum. Bu yüzden kurmak istiyorum.