Ben bedava yapıyordum. Görsel model eğitimi var lora modeli diye geçer. Tabii bunları yapmak için sistemin de iyi olması lazım. Hatta nude model bile oluşturdum. :D görsel veriyorsunuz yorum ekliyorsunuz eklediğiniz yoruma göre o model şekil alıyor. Mesela sadece karakter değil çizim üzerine de veya herhangi bir konu üzerine de yapabiliyorsunuz. Mesela leonardo da vinci olsun bütün yaptığı eserleri ile eğiterek istediğiniz prompt yazınca sanki o çizmiş gibi eser verir. Ben Z image Turbo ile kullandım. Düşük sistemler için hızlı ve iyiydi. Ona göre lora modeli eğitmiştim. Onun ayarları var ne kadar iyi veya basit olması ile ilgili. En son eğitince de 1 tane dosya oluşuyor onu comfyui ile bağlayınca Node'u o zaman eğittiğin modele göre çıkış veriyor. Bu anlattığım local sistem için. Online paralı olanları da vardır ama ilgimi çekmedi.

@Geraltın kılıcı araç bu: GitHub - ostris/ai-toolkit: The ultimate training toolkit for finetuning diffusion models. tabii biraz öğrenmeniz gerekebilir arayüzü karışık gelebilir. Videolar var YouTube'da incelerseniz.

Son düzenleme:
@Utku92, görsel neyse de video için ciddi bir VRAM gerekiyor, bu önemli bir kısıt. Çünkü insanlar soruyu Seedance 2.0, Veo 3.1 gibi performans almak için soruyorlar; 8 GB VRAM böyle videolara yetmiyor mesela.

@Utku92, görsel neyse de video için ciddi bir VRAM gerekiyor, bu önemli bir kısıt. Çünkü insanlar soruyu seedance 2.0, veo 3.1 gibi performans almak için soruyorlar; 8 GB VRAM böyle videolara yetmiyor mesela.

Tabii sağlam sistem lazım. Ben sadece görsel resim için düşündüm ve açıkladım. Online da kling AI kullanıyordum. Şöyle 3090 var 128 GB RAM var gene de yetmiyor. Video işi sıkıntılı.