• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Nays uygulamasında müşteri kaydı yapılmadan yüklenen 450 TL karta sıkıştı

Cheriel

Uzman
Dün RDR2 almak için Papara'dan 450 TL yükledim, kalanını Steam cüzdanımdan ödeyecektim. Neyse, asıl konumuz Nays'in dolandırıcılığı. Önceden Nays'ta müşteri kaydı yapmadan harcama yapılabiliyordu, ama şimdi müşteri kaydı yapmak gerekiyormuş. Ben bunu bilmeden 450 TL yükledim karta, param orada kaldı, çekemiyorum.

Bu sabah hesabı babaannemin üzerine açtığım için müşteri kaydı yapmak istedim. 70 yaşında kadın, müşteri temsilcisiyle nasıl konuşacak? Neyse, “Olur, ben yardım ederim,” dedim. Ulan, karşıdaki kadın diyor ki “Üçüncü şahıs desteği almayalım, göz teması kurmayalım.” Babaannem ne diyeceğini bilmiyor, bana bakıyordu sürekli. Görüşmeyi kapattı müşteri temsilcisi, “Göz teması oluyor,” diye.

Yahu kadın ne anlasın, ben sorulara cevap vereceğim, o da yanımda onaylayacak dediklerimi. Neyse, bu konuda belki onlar haklı olabilir. Ama madem müşteri kaydı yapmadan harcama yapılamıyor, peki neden hâlâ uygulamaya para yüklenebiliyor? Bu saçmalık nedir? Yasal dolandırıcılık yapıyorlar. Benim param olduğu için RDR2'yi satın alabildim, ama giden 450 TL ne olacak? Az bir para değil yani, o parayla bir oyun daha alabilirdim.

Nays kullanmayın, kullandırmayın. Papara'dan devam. Geri ödemeleri de kendilerine kalsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tuketici haklarina basvur. Paran kalmasin. Ustelik bu sayede senin gibi baska insanlarin paralarini da iade etmemek icin kullanamazlar bir daha bu acigi. Banka nasil olsa bilgi verir onlarin hesabina para yatirildigina dair. Uzerine yatamazlar.

Şayet yüklenilen tutar kart ile yüklenildiyse yüklenilen tutarı karta geri iade edebilirler. Müşteri hizmetleriyle görüşmekte fayda var. IBAN ile yükleme yapıldığı takdirde bir şey yapamamazlar diye biliyorum ancak sormakta fayda var. Daha önce farklı bir finans kuruluşunda başıma benzer bir olay gelmişti ve yüklemeyi kart ile yaptığım için tutarı geri alabilmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…