Vallaha şu sıralar biraz daha çabalasam da yaşama karşı halen değişmedi görüşüm.
Cevap, öylesine.

Bunu şu sıralar gerçekten bilmiyorum.

9 gün önce hayata olan bakış açım değişti, her şey artık daha anlamsız ve daha gereksiz gelmeye başladı. Yaşamamın belki önceden çocukça dahi olsa bir amacı vardı. Şu anda koca bir boşluk içerisinde aramaktayım aslında amacı. Bugünlerde bilmiyorum fakat inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda bu amacı bulacağım ve buna bağlı olarak güzel bir gelecek yanında huzurlu bir ruha sahip olacağım. Yaşamak için bir amaç gerekir mi bilmem ama kesinlikle yaşamak için umut gerekli, umut olmadan yaşam olmuyor.

Yaşamak için yaşıyorum. Yaşam ile ölüm arasında dans ediyorum. Azrail ile bir oyun oynuyorum her saniyesini ben kazanıyor gibiyim.
Yaşamak güzel şey. Uğruna yaşanacak bir şey olduğunda.

İslami açıdan bakmak gerekirse: Kudret sahibi Allah'ın bizi yaratması sonucunda O'na ibadet etmek ve bulunduğumuz dünyayı güzelleştirmek için yaşarız. Bunun sonucunda ebedî bir cennet hayatına sahip oluruz. Yani çıkar ilişkisi gibi görebilirsiniz.

Dinlere inanmayan birisinin açısından bakarsak "Ne için yaşıyoruz?" sorusuna kesin bir cevap veremez. Hatta bu soruyu düşünmez, öleceği bile aklına gelmez, ölene dek zevklerinin peşinden koşar.

Son düzenleme: