Ne yapacağımı bilmiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeitnot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 91
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Bu konuyu babanla konuştun mu?

Konuştum, istemediğimi söyledim, her şeyin farkında zaten, annemin sürekli ilaç kullanması ve evli olmamasını kullanarak beni almaya çalışıyor, dava açarak alırım falan diyor, en son sinirlenip istemediğimi söyledim, bu sefer de "tek oğlum beni sevmiyor" gibi düşündü, iki taraftan birini seçmek zorunda bıraktı.

Babanın seni koparmak istemesi mevzusu karışık biraz. Yani baban ne düşünüyor vs. onun penceresinden bakmayı denedin mi? Bilmediğim için kesin bir şey diyemem ben de. Yani belki sen kendi kafanda babanı kötü baba olarak konumlandırıyorsundur, belki de değildir bilmiyorum. Bu artık senin tartıp bir şeyleri çözebileceğin bir durum.

Babamı seviyorum, her zaman değerimi bildi, hiçbir zaman beni ezdirmedi. Ama bilmiyorum, anneme nefreti var, anlatmak istemediğim bir olaydan dolayı.

Anneme nefretinden dolayı yapıyor, iliklerime kadar hissediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzunca mesajlar yazıp sana akıl veremem. Anladığım kadarıyla 11. Sınıfa gidiyorsun, bu seneyi de hadi öyle böyle geçir bitsin. Fakat gelecek sene sınava çalış elinden ne geliyorsa yap. Bazen ipin ucunu kaçırmamak gerekli. Yoksa herkes zaman-zaman daralır, sıkılır bunlar normaldir.

Babamı seviyorum, her zaman değerimi bildi, hiçbir zaman beni ezdirmedi. Ama bilmiyorum, anneme nefreti var, anlatmak istemediğim bir olaydan dolayı.

Anneme nefretinden dolayı yapıyor, iliklerime kadar hissediyorum.
Yani bu durum beni aşıyor gibi. Ama diyebileceğim birkaç şey şu olabilir.

Babana karşı ifade et ne hissediyorsan. Bunun yanında benim sana söylediğim baban haklı mevzusunda, hayatın içine girme konusunda bunları gerçekleştirip eyleme geç. Ama bunu babanla yapman gerekmiyor.

Babanın nasıl bir profilde insan olduğunu bilmiyorum. Ama eğer annen konusunda ikilemde bırakacak şekilde davranıyorsa annenle kalman anlaşılır. Annen depresyon hastası ise özellikle onu bırakmaman gayet doğal. Fakat bu hayata geçmene engel değil. Burada biraz kendi kendini sevme, kendi kendini harekete geçirme mevzu aslında. Bunu başarabilirsen ki yapabilirsin, daha iyi olacaksındır. Sana önerdiğim kitap da bu konuda güzel bir rehber.

Annene bakacağım diye de kendi duygusal sınırlarını aşma. Kendi psikolojik sağlığını da koru ve fazla yüklenme kendine.

Teşekkürler hocam tavsiyeler için, ifade ettiğimde beni sevmiyorsun diyor, bir şekilde halledeceğim.

ifade ettiğimde beni sevmiyorsun diyor,
Sevgini ifade ediyor musun? Eğer durumu olduğu gibi ifade ediyorsan ve baban bu şekilde davranıyorsa bilemiyorum ben de. Sana verebileceğim yegane tavsiye kendi arzuna, isteğine odaklan. Kendini başkaları üzerinden görme. Kendini başkalarına karşı, anne baba dahil, koru. Sağlıklı bakış açısıyla kal.

Şunu da unutma, ben bir uzman değilim ve senin durumunu anlattığın kadar bilebilirim, belki daha düşük bir boyutta. Yani dediklerimi kendi filtrenden geçir daima, mutlak doğru alma.

Sen ne istiyorsun buna cevap ver, ama sağlıklı bir şekilde ve kendi duygusal sağlığını koru.

Aynı sorunu bende yaşıyordum, sabah akşam sadece ileride ne yapacağım diye düşünmekten artık bunalmıştım. 12. sınıfım okulu saldım, sadece diploma almak için gidiyorum. Geçen yazdan beri operatör yağcıligi yapıyorum inşallah bu yaz mesleğimi elime alacağım. Bence sende bir karar al ve peşinden git.

Mis gibi meslek bulmuşsun aga. 3 4 seneye yurtdışı seni kapış kapış ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…