Neden 1080p 120 FPS yayın yapılamıyor?

shiedae3

Başarılı
Sistemlerin ve internetlerimizin rahatça kaldırabileceğini düşünüyorum.

Neden YouTube'da veya Kick gibi platformlarda video/yayınlar 120 FPS bulunmuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Filmlerde mesela hâlâ 60 FPS değil; keşke filmler de 60 FPS olsa. Belli ki kimsenin ihtiyacı yok, o yüzden yapmıyorlar.

Filmlerde mesela hâlâ 60 FPS değil; keşke filmler de 60 FPS olsa. Belli ki kimsenin ihtiyacı yok, o yüzden yapmıyorlar.

Ama filmler 30 FPS de değil. 24 FPS. Onun sebebi de kullandıkları kamera veya çekim şeklinden dolayı. Veya ben öyle hatırlıyorum. Biraz araştırın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha yuksek FPS icerigin guzel ve bozulmadan gozukmesi icin ona paralel olarak bitrate de arttirmaniz gerekir. Daha fazla bitrate ne demek? Daha fazla server yuku demek. Daha fazla server yuku ne demek?

Peki daha sirf server yuku azalsin diye AV1 kullanirken bile bitrate-starved content veren YouTube vs. gibi firmalar, daha bazi telefon ureticileri 120Hz panel bile koymazken bize 120 FPS icerik saglamaya can atar mi? Hayir.
Ama filmler 30 FPS de değil. 24 FPS. Onun sebebi de kullandıkları kamera veya çekim şeklinden dolayı. Veya ben öyle hatırlıyorum. Biraz araştırın.
Onun da ucu belli yerlerde paraya geliyor aslinda, uzatmayayim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…