Arkadaşlar yorumlarda tartışmanıza gerek yok. Yani kısaca şunu sordum tr deki kitlenin büyük çoğunluğu oyun için alıyor kartı AMD daha f/p olmasına rağmen tercih edilmiyor bunu merak ediyorum.

Dlss, ray tracing harici bir şey varda ben mi bilmiyorum.

Sebebini bilmiyorum ancak önceki Nvidia kartında rekabetçi oyunlarda 144 FPS altı bana kasıyor gibi geliyor ancak şimdi ki rx 6700 xt kartında 90 bile akıcı geliyor. Ondan dedim.
Bu senin ekranın veya sistemin ile alakalı. Ben rekabetçi, 3A vb. oyunlar oynuyorum hiç de böyle sorunlar yaşamıyorum. Rekabetçi oyunlarda (Valorant ve CS oynuyorum genelde) rahat 200-250 civarları takılıyorum. Daha da üstünü alırım belki ama sabitlemeyi seviyorum yırtılma olmasın diye. 3A olarak da Detroit Become Human, Beyond Two Souls vs. oynadım onlarda da Ultra grafiklerde gayet iyi performans aldım. Aktif olarak aksiyon-rol yapma oyunu olan Genshin Impact'i oynuyorum, o oyunda da Ultra ayarlarda hiç sorun yaşamıyorum.

Profesyonel olarak da Adobe After Effects üzerinden editler yapıyorum ve renderlarım çok hızlı çalışıyorlar. Önceki sistemimde AMD kart kullanıyordum ve renderlar daha yavaş oluyordu genelde. CUDA çekirdeklerinin önemini de anlamak lazım sadece oyun açısından bakmayalım.

Bu arada kullandığım kart da aşırı yüksek bir kart değil GTX 1650 Mobile yani. Kim bilir yeni kartlarda neler vardır.

Ki takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, 1-2 yıl sonra bu kartları "çok sorunlu çıktı yeni alayım" deyip satıyorlar TR'de.

Haberleri az çok takip ediyorum ancak PC - Laptop cephesinden elimi - kolumu çektim hocam artık. Şu an sadece Android ile ilgileniyorum, PC tarafı sarmıyor artık ya, o eski heves kalmadı 🥹.

Arkadaşlar yorumlarda tartışmanıza gerek yok. Yani kısaca şunu sordum TRdeki kitlenin büyük çoğunluğu oyun için alıyor kartı AMD daha F/P olmasına rağmen tercih edilmiyor bunu merak ediyorum.

DLSS, Ray Tracing harici bir şey varda ben mi bilmiyorum.

DLSS3 ve Ray Tracing Ultra ile oyunlar süper bir şeye dönüşüyor.
Örnek oyun CP 2077, GPU 4060 Ti.
Bak 90 FPS+ alıyorum, tüm ayarlar Ultra, Ray Tracing Ultra. Fotoğraf modu değil, print screen ile aldım.

1718229637277.webp

Ama AMD'de Ray Tracing patlıyordu.

DLSS3 ve Ray Tracing ultra ile oyunlar süper bir şeye dönüşüyor.
Örnek oyun CP 2077, GPU 4060 Ti.
Bak 90 FPS+ alıyorum, tüm ayarlar Ultra, Ray Tracing Ultra.
Eki Görüntüle 55924

Ama AMD'de Ray Tracing patlıyordu.
DLSS Q+ FG ile mi yapay 90 FPS :D Aynı şekilde aynı güçte bi AMD kart yaklaşık 70-75 alacaktır. Uçurum bir şey göremiyorum.

DLSS = FSR, FG = AFMF neredeyse fark yok denecek kadar az ve açık kaynak kodlu olduğu için daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum. Nvidia'nın tek avantajı CUDA. Yazılım konusuna gelirsek insanların sistemlerinde olan diğer problemler Wattman yarattığı için direkt GPU'ya suç atıyorlar. Ama kimse piyasadaki 4090'ların %20-30'unun güç konektörlerinin yanıp kül olduğundan bahsetmemesi ironik :D

DLSS Q+ FG ile mi yapay 90 FPS :D

DLSS = FSR, FG = AFMF neredeyse fark yok denecek kadar az ve açık kaynak kodlu olduğu için daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum. Nvidia'nın tek avantajı CUDA. Yazılım konusuna gelirsek insanlar sistemlerinde olan diğer problemler Wattman yarattığı için direkt GPU'ya suç atıyorlar. Ama kimse piyasadaki 4090'ların %20-30'unun güç konektörlerinin yanıp kül olduğundan bahsetmemesi ironik :D
Yok sadece FG, evet yapay FPS ama akıyor yani.