Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Halkına sosyal açıdan da hizmet sunması gerekir, bu bağlamda mitinglerden bile görece daha etkilidir.
Ayrıca kira meselesine gelirsek hükümetin onu da denetleyecek bir kolu olmalıdır, bu konuda da çok iyiyiz(!).
Realist değil demokratik sosyalist biriyim ben, ben işçiyi üstte tutarım hükümete göre.
Benim gitmediğim konsere devlet neden benim paramı veriyor? devlet sosyal devletliğini adam gibi yapsın bende keyfime göre ister giderim konsere ister giderim tatile devlet kim de karışıyor benim parama, işçi o bu değil herkes bir bireydir ve ne emek ederse ona göre yemek yer, kimse kötü işi var diye evsiz kalmamalı kira sorunu yaşamamalı paranın değeri olmalı, işi iyi olan keyfine göre daha iyi hayat yaşar, sırf işçi diye yıllarca dirsek çürütmüş adamdan üstün mü tutacağım? işte bu ülke sizin gibi ütopik kafada olanlar yüzünden bu halde kenetlenemiyor insanlar mantığın yolu tek hayallerle yürümüyor işler her kafadan farklı ses çıkarsa baştakiler daha çok yolar sizi.

Benim gitmediğim konsere devlet neden benim paramı veriyor? devlet sosyal devletliğini adam gibi yapsın bende keyfime göre ister giderim konsere ister giderim tatile devlet kim de karışıyor benim parama, işçi o bu değil herkes bir bireydir ve ne emek ederse ona göre yemek yer, kimse kötü işi var diye evsiz kalmamalı kira sorunu yaşamamalı paranın değeri olmalı, işi iyi olan keyfine göre daha iyi hayat yaşar, sırf işçi diye yıllarca dirsek çürütmüş adamdan üstün mü tutacağım? işte bu ülke sizin gibi ütopik kafada olanlar yüzünden bu halde kenetlenemiyor insanlar mantığın yolu tek hayallerle yürümüyor işler her kafadan farklı ses çıkarsa baştakiler daha çok yolar sizi.
Devlet benim vergilerimle show yapıyor millete o zaman derim ben de sana hocam, bu iş böyle uzar gider.
İkimiz de aynı şeyi düşünüyoruz büyük ölçüde, küçük şeyde takılı kaldık sanırım :giggle:

• Beğendim
İfadeler: 727
Devlet benim vergilerimle show yapıyor millete o zaman derim ben de sana hocam, bu iş böyle uzar gider.
İkimiz de aynı şeyi düşünüyoruz büyük ölçüde, küçük şeyde takılı kaldık sanırım :giggle:
Ben şu an ki hükümeti savunmam aman aman hocam, şöyle söyleyeyim Gana'da bile işler daha adildir bu hükümete göre siz anlayın :D

Herkes zaten malum kişiler yüzünden bunalmış, hayattan sıkılmış, hobilerini yapamayacak duruma gelmiş ve sürekli stresli. Belediyelerin konser yapmasına harcanan para neden onları bu kadar rahatsız ediyor ki? Aynı paranın katlarcasına konaklar yapılıyor. Sarayın tonla masrafı var. İnsanların her şeyini aldıktan sonra 2 gram eğlenmeleri neden bu kadar rahatsız ediyor bunları?
Iki kesim var.
Bir kesim, benim gibi bu konserlerin masraflarini karsilayip da o secenekleri tercih etmeyen ya da bunlarin belediyeden talep edilmesinin yanlis oldugunu dusunen kesim. Ogrenciyim ve muzik zevkim IBB ile ortak uyusmuyor, cesitli sosyal aktiviteler ve istemedigim cesitli sosyal hizmetler sebebiyle abonmana 400TL veriyorum daha zam yeni gelmisken. Zaten aileme yuk olmamak icin kucuk bir butceyle gecinmeye calisiyorum, harcligimin 1/4une cokmesi hos gelmiyor ulasimin. Yine ucuz mu, ucuz ama daha ucuz olmasi icin de cesitli olanaklar varken paramin buraya gitmesini sahsen istemiyorum.

Diger kesimi ise dile getirmeyecegim.

Iki kesim var.
Bir kesim, benim gibi bu konserlerin masraflarini karsilayip da o secenekleri tercih etmeyen ya da bunlarin belediyeden talep edilmesinin yanlis oldugunu dusunen kesim. Ogrenciyim ve muzik zevkim IBB ile ortak uyusmuyor fakat cesitli sosyal aktiviteler ve istemedigim cesitli sosyal hizmetler sebebiyle abonmana 400TL veriyorum daha zam yeni gelmisken. Zaten aileme yuk olmamak icin kucuk bir butceyle gecinmeye calisiyorum, harcligimin 1/4une cokmesi hos gelmiyor ulasimin. Yine ucuz mu, ucuz ama daha ucuz olmasi icin de cesitli olanaklar varken paramin buraya gitmesini sahsen istemiyorum.

Diger kesimi ise dile getirmeyecegim.
Geçen sene dolar bazında 9.5 dolar seviyesindeydi, şu anda 10.60 seviyesinde yani 1.1 dolarlık bir artış mevcut. Bu 1.1 dolarlık artışı ülke olarak 111 dolar olarak hissettiğimiz için çok absürt gelmiyor bana artık.

• Beğendim
İfadeler: 29
Herkes zaten malum kişiler yüzünden bunalmış, hayattan sıkılmış, hobilerini yapamayacak duruma gelmiş ve sürekli stresli. Belediyelerin konser yapmasına harcanan para neden onları bu kadar rahatsız ediyor ki? Aynı paranın katlarcasına konaklar yapılıyor. Sarayın tonla masrafı var. İnsanların her şeyini aldıktan sonra 2 gram eğlenmeleri neden bu kadar rahatsız ediyor bunları?

Sorun öyle değil aslında sorun "neden CHP'li belediyelerin konser yapmasına" tepki gösteriyorlar olacak aslında.
Onun nedeni de basit aslında pislik atacak bir şey bulamayınca ya da büyük bir olay olmayınca bunlarla algı yaratmak istiyorlar olan şey bu oysaki konser yaptırmak gayet güzel bir şey insanlar sosyalleşir keyiflenir vs...
Ama bunlara göre sadece kaygı, stres ve korku duyman lazım.

• Beğendim
İfadeler: 29
Kim karşı ki? Herkes sever bu tür etkinlikler. Ceza'yı bile dinledik konserde.

Belediye neden konser yapıyor? Sanatçı başarılı ve sevilen biriyse kendi konser düzenler insanlar bilet alır gider, şu ülkenin ekonomisinde boşa harcanan her kuruşta gelecek kuşakların emeğine yazıktır.

Konser yaptırmak boşa harcamak değildir bir yerel yönetimin görevidir vatandaşlarının eğlence ve kafa rahatlama ihtiyacını karşılamak.
Kısmak istiyorsanız boş boş harcanan masrafları kıstırabilirsiniz mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.