Tamamen meraktan soruyorum. Brave tarayıcısını özellikle kullanma sebepleriniz var mı? Techolay Sosyal'de Firefox ve Opera'dan daha çok resmen Brave kullanıcısı gördüğüm zamanlar oluyor. Meraklandırmaya başladı açıkçası.
Firefox'tan daha hızlı, Opera gibi bilgilerimizi izinsiz satmıyor ve Ublock destekliyor.

Chrome ve Edge gibi veri canavarı tarayıcıları kullanmak istemeyen ayni zamanda Firefox gibi nispeten daha yavaş alternatifi kullanmak zorunda kalanlar için Chromium tabanli iyi bir alternatif. Yerleşik reklam engelleyicisi işini yapıyor, az kaynak tüketiyor ve Chromium tabanlı olduğu icin Chrome eklentilerini destekliyor bu sebeple tercih edildiğini düşünüyorum.

Chrome'un mağaza silmesi çok büyük dert değil. Çoğu eklenti açık kaynaklı ve sürüm yayınlandığında otomatik hazır hale geliyor. Firefox gibi adam akıllı bir imzalama da şart değil. Zaten kendileri daha absolute path gerektiğini bile işlevi asıl kullanacak geliştiricilere belirtmeyecek kadar önemsemiyorlar o işlemi.

Arayüzünü kompakt yapabiliyorum brave://flags üzerinden. Laptopta kullanması rahat oluyor. Chrome'da butonlar çok yer kaplıyor. Diğer şeylerde yakınlar gizlilik,veri vb. hariç.

Telefonda sadece Brave kullanıyorum. Sorunsuz çalışması, sade olması ve entegre reklam engelleme özelliğinin olması tercih sebebi. Bilgisayarda ise main olarak yine Brave, ikincil olarak Mozilla tabanlı Floorp.